Dacă plecați cu mașina în vacanță, instalați-vă această aplicație

By | July 18, 2016

Am fost în câteva drumuri prin țară într-o mașină cu stație radio. E utilă în foarte multe situații. Așa afli cel mai rapid dacă un drum este blocat din cauza unui accident, de ce s-a format coloană sau locurile unde stau polițiștii ascunși cu radarul la “prevenire”. La fel de bine, poți face rapid sugestii unui alt participant la trafic. Problema este că noi plecăm în astfel de drumuri de 2-3 ori pe an, așa că nu prea se justifică achiziția unei stații.

Daaar, există o cale de mijloc pentru cei care nu vor să-și cumpere stație, dar care ar vrea să poată comunica cu ceilalți. O puteți face prin aplicația “CB on Mobile“. Aplicația dezvoltată în Suceava are nevoie de date mobile și de GPS pentru a crea un canal digital de comunicații. E ca o stație, doar că pe telefon. Nu veți auzi stațiile analogice ale tiriștilor, dar ne-am putea auzi noi între noi. Succesul ei va depinde în primul rând de numărul de oameni care o vor folosi, din această cauză m-am decis să scriu un articol despre ea.

Am instalat-o și eu și am găsit pe recepție câtiva colegi foarte politicoși. Mesajele se aud clar iar consumul de date este foarte mic. Doar să intrați în setări și să vă stabiliți distanța pe care vreți să funcționeze. Dacă o setați prea mare îi veți auzi inclusiv pe colegii de la constanța, dacă o setați prea mică, s-ar putea să nu găsiți pe altcineva pe lângă. Cred că 30 de kilometri ar trebui să fie suficient.

Drumuri bune, colegii!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “Dacă plecați cu mașina în vacanță, instalați-vă această aplicație

    1. Revo Post author

      Lasă că de obicei Androidul suferă 🙂 În appstore e mai greu să ți se aprobe aplicația, și cum developerul e mic… mai greu.

  1. doru

    Foarte tare, nici nu m’am gândit la așa ceva, am avut stație pe mașină mult timp. Mulțumesc

    Reply
    1. Revo Post author

      Nimic, eu le văd complementare. De exemplu stația ne-a ajutat pe serpentine când 2-3 tiriști ne-au spus când nu vine nimic din față, ca să-i putem depăși. Plus că prin stație poți să ceri informații în caz că pe Waze nu a pus nimeni o alertă pe un sector de drum.

Spune-ți și tu părerea: