Dacă telefonul sau tableta nu pornește

By | November 27, 2013

Pentru Android: Ţii apăsat pe butonul de volume down + power și va intra în bootloader. Se folosesc tastele volume up/down pentru a naviga în sus/jos printre cele două-trei opțiuni. Butonul de power se folosește pentru selecție.

Pentru iOS: Ţii apăsat câteva secunde pe butonul de power + butonul central.

Până acum n-a fost nevoie să le folosesc. Dar după update-ul la Android 4.4, Nexus 7 nu mai pornea. Așa că astăzi mi-am resuscitat tableta și după, iPhone-ul unui tip de la muncă care era la fel de încăpățânat. Pentru tabletă deschisesem deja un ticket la service și urma să vină să o preia. Așadar, nu uitați să folosiți și tehnica asta înainte să trimiteți device-ul la garanție.

Noroc cu un coleg, altfel stăteam fără tabletă două săptămâni.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

57 comentarii la “Dacă telefonul sau tableta nu pornește

    1. revo Post author

      2013 cumpărat la începutul lui 2013 🙂 Ştiu și de altcineva care se plângea că i-a murit 2013 imediat după update. Deci e o problemă undeva.

    2. Daria aioanei

      Am telefon blackview a 7 l am tinut vreo 2 luni fara sa il deschis si il folosisem inainte…acum l am pus la incarcat si nu se mai deschide

  1. Ionut

    Salut,am si eu un lg optimus l5 ii dual-sim…problema la el este ca nu.mi porneste,imi arata sigla de LG,se incarca bateria si atat…am presupus ca este soft-ul dar se pare ca nu…apoi am crezut ca este butonul de pornire si l.am dus la service si nu mi.au zis nimic sigur,crezi ca ai putea sa.mi dai un sfat?

    Reply
    1. revo Post author

      Ai încercat să-l pornești în modul “developer” ? Diferă de la telefon la telefon, dar încearcă să-l pornești folosind butonul de power în combinație cu unul dintre: volum sus/jos, butonul de meniu, etc

  2. visan dorin

    am o tableta qtab q821 si nu mai porneste… imi pornea si mi se bloca apoi se inchidea. am datreset cu agrafa si de multe ori cu combinatia de power + volum. dar acum nici asta nu mai merge. Un sfat despre cum si ce sa-i fac?

    Reply
  3. Alexandru

    De pot Face daca telefonul meu samsung galaxy core plus nu mai porneste ??

    Reply
    1. revo Post author

      Încearcă să-l pornești ținând apăsat pe butonul de power și pe cel de volum sus/jos. Altă combinație nu știu.

    1. Revo Post author

      Modem?

      L.E: Ah, da, acum am înțeles. Cam nașpa, probabil s-a brick-uit.

    1. Revo Post author

      Nu prea știu ce să-ți recomand. Cred că service-ul rămâne singura variantă.

  4. vasile

    Salut. Am un telefon Prestigio la care androidul nu vrea sa se mai incarce. Inainte sa se strice am avut 4 virusi si am incercat sa-i sterg, si probabil am sters ceva ce nu trebuia din sistem (am telefonul rootat). Am incercat varianta cu butonul de power si volumeup/down si nimic. Ce ar mai fi de facut?

    Reply
  5. Mihaela.H

    Buna! Adevarat, tentatia mea a fost prea mare .. Incat, mi’am descarcat tot felul de de fisiere… unele chiar aveau o reclama foarte buna.. Din punctul meu de vedere… Din zilele alea telefonul meu meregea mai incet .. pana intr’o seara in care s’a stins si sa deschis la loc in vreo 10 secunde… Dupa aceea l’am bagat la incarcat (fiind deschis telefonul, fara nimic pornit)… Urmatoarea zi (de dimineata) urma sa plec la scoala.. Cand sa i’au telefonu’ sa ma uit cat e ceasu’ nu se mai deschidea .. Oprit … L’am bagat la incarcat si cand am venit de la scoala frigea .. I’am scos toate alea(Cartela,baterie,Cartela SIM..) din el si nici in 2 minute s’a racit) …. Care ma poate ajuta sa il pornesc la loc ?
    Multumesc anticipat!

    Reply
  6. Iuliana Cristina

    Am yezz andy 5ei l-am dus la reparat ptr avea ecranul spart mi-a venit si mi-au dat un biletel ca mufe de incarcare este aproape rupta la inceput se incarca bine dar acum era mai greu trb sa fie inchis sa se incarce si acum nu il mai pot aprinde deloc zici ca este mort . recunosc ca cand vedeam ca nu se incarca amloat aplicatii ptr baterie dar le-am sters .

    Reply
  7. Jhon Smyth

    Ce pot face sa readuc la viata un Alwiev l2 a fost Re softat telefonul la un Service dupa ce ramase blocat la sigla dupa Re soft a mai mers 1 luna de zile si……Mort nu mai apare nici cand incarc bateria nimic am ancercat sa ai dau un Factory Reset nu pot sa intru

    Reply
  8. Jhon Smyth

    Salut am achizitionat de 2 ani un Allviev l2 toate bune si frumoase dupa ce si-a facut up date a mai mer sa zik vre-o 3 luni dar asta s-a intamplat fix cu o luna innaonte de a expira garantia am instalat acel up date si apoi la 3 luni MORT nu se mai aprinde deloc

    Reply
    1. Jhon Smyth

      Salut Revo am fost cu el atunci cand nu mai trecea de sigla Alvviev a mai mers vre-o 2 3 luni dupa care Blak Display nu mai porneste deloc nu e problema ca pierd tot ce e in el ideea e ca l am amintire de la o persoana draga

  9. Costin Silviu

    Vi le repar sigur pe toate telefoanele.Pana acum am rezolvat cu succes 20 de bucati. Ale mele la care altii nu le dadeadu nici o sansa.Va astept cu placere in serice-ul meu jud Mures Vanatori nr 295.In 2 ore e reparat complet.Nu pierdeti garantia.Astet sa imi scrieti problema silviu4691@gmx.com Cel de aici vi le strica mai rau.

    Reply
  10. Alex

    Eu am un Allview P6 Pro si i-am dat factory reset din setari si dupa ce s-a inchis nu se mai deschidea,aparea imaginea allview 0,5 sec si disparea dar faza ciudata era ca a mers bine dupa ce a sunat alarma si am incercat sa ii mai dau odata factory reset si nu a mai mers,acum astept sa sune din nou alarma,crezi ca imi poti oferi cateva indicati cum sa-l repar?

    Reply
    1. Jhon Smyth

      Salut Alex problema la telefoanele Allview e ca atunci cand al pornesti pentru prima oara primesti un Up Date aici e problema la up date pentru ca an totdeauna primul up date e defapt un test ei testeaza acel soft daca merge bine daca nu ura si la gara asa am patito si eu dupa ce si-a facut primul up date a mai mers 6 luni de zile dupa aceea aparea aceea sigla si ramanea blocat am mers cu el la service lor si mi-au spus ca s-a ars placa de baza din cauza unui virus primit cu up date si ca eu sunt de vina ca nu am stiut(Chipurile ca sa iasa ei basma curata si sa nu dea alt telefon la schimb) sa instalez respectivul Up date

  11. Cole

    Dar o navigatie care nu mai booteaza în android 4.4 ce este de făcut?

    Reply
  12. SANDI

    DACA TII UN TELEFON NEFOLOSIT.. 3 ANI, SUNT SANSE SA SE MAI DESCHIDA?

    Reply
  13. eleni

    Buna,tableta nu se deschide,apare logo-ul,dar se inchide in cateva secunde.Am incercat si cu volume down+power,am dat reset si tot nu merge,ce pot sa fac?

    Reply
  14. calin

    buna am si eu un samsung core plus porneste pana apare scris samsung si pe urma vibreaza ce pot sa ii fac?

    Reply
  15. Rolandg800Korg

    Salut cei pot face la telefonul meu samsung galaxy s5 . nu se mai aprinde nici la încărcat beculetul care se aprinde când il încarci nu se aprinde nimic ce ai pot face

    Reply
  16. sargu andrei

    salut cei pot face la telefonul meu utok d35 nu se mai aprinde arata dor dual core atat

    Reply
  17. diana

    dati-mi un sfatzam lg- d160- nu se aprinde doar arata emblema de la lg si atit, cind il pun la incarcat nu se inarca arata bateria si un semn intrebarii…
    nu stiu ce sa fac

    Reply
  18. diana

    si multi mi-au spus ca trebuie sa0i schimb sistema, nu stii cum ar fi asta

    Reply
  19. geoka35

    buna am si eu o interbare am un lg g2 mini il pun la incarcat inchis dupa ceva timp incepe sa incarce il las pana la 100% si dau sa il pornesc si nu se aprinde care ar fi problema un sfat ceva….. Multumesc

    Reply
  20. Teodor

    Aceeasi problema o am si eu ca mihaela H… am incercat tot ce se putea nici o sansa nu-mi pot explica am luat legatura si cu servisul de la bucuresti mi-a zis ca trebuie resoftat dupa pasii de pe site-ul oficial din pacate cand bag cablul de date nu recunoaste telefonul.

    Reply
  21. cristina

    buna! am o problema cu un samsung s7 deoarece sa stricat butonul power si acuma sa descarcat cum as putea sa il pornesc fără acel buton???

    Reply
    1. Revo Post author

      Uite, la chestia asta chiar nu m-am gândit. Nu prea știu ce îi poți face…

  22. Marius

    Prin apasarea combinatiilor de butoane descrise mai sus se poate intra in mod DFU.Unele telefoane si tablete au prestabilit mod DFU altele nu au(ma refer la android).De aici poti naviga din volum+ sau volum – pe executabile si ele se pot activa cu butonul power.Cele mai importante sunt “Wipe data factory reset”care duce telefonul la setarile din fabrica urmata de comanda “Wipe cache partition” care curata partitiile si datele utilizatorului initial.
    Singura problema cu care eu m-am confruntat este aceea cand este dus sectorul de boot(E://cannot be read…)si din pacate nu prea poate fi remediata.
    Sper ca v-am ajutat cu ceea ce stiu

    Reply
  23. Stefania Bianca

    Buna seara. Am o problema cu tableta Lenovo A5500 H,dupa ce am vizionat un film,ecranul s-a stins brusc,dar nu si tableta,i.am dat restart si se aprinde dar nu se vede nimic,de asemenea se aud zgomotele notificarilor de la jocuri,facebook s.a,am bagat-o la incarcat dar nu apare nimic,ce as putea sa ii fac? Sau o duc la reparat? desi nu mai am garantie la ea.

    Reply
  24. Flavia

    Buna seara! Am o problema cu un telefon Samsung Galaxy J1, seara era functional iar dimineata cand m-am trezit si am vrut sa il deschid nu a mai mers! Ce pot sa ii fac daca nu se mai deschide??

    Reply
  25. lucia

    Am o tableta care porneste si sta doar asa in pornire fara sa intre in meniul tabletei sa pot sa-i fac ceva. Exista o rezolvare in acest caz ???

    Reply
  26. Calin

    Buna.Am si eu un Lenovo A1010a20 si nu mai porneste.Imi tot scrie “optimizare aplicatii” si dupa ce sau optimizat o ia de la capat!Ce sa fac?

    Reply
  27. Nicolae Vaceff

    Hei am si eu o problema cu o tableta Samnsung Galaxy A6 mi s-a blocat nu contul google ea propiu zis ami da un mesaj Dispozitivul Dvs este blocat e din cauza la nod 32 dar nu vrea deloc sa se inchida si sa scot bateria nu am cum. Help!!!!

    Reply

Spune-ți și tu părerea: