Dacă vreți să vizitați Roma, mai așteptați un pic

By | January 9, 2019

Prima vizită în Roma am făcut-o în iulie 2015. Nu ne așteptam să ne placă, având în vedere că până atunci ne-au plăcut mai mult orașele germanice, cu reguli stricte și locuitori serioși. Doar că ne-a plăcut atât de mult, încât le-am recomandat tuturor prietenilor să meargă în Roma.

Și majoritatea au vizitat-o după, doar că nu au fost atât de impresionați. Au spus că-i aglomerată și murdară. “Nu știu să aprecieze…”, în gândul meu.

Apoi am mai fost și noi o dată, în octombrie 2016. Parcă nu mai era atât de curată și boemă. Am zis că poate din cauză că nu am fost în sezon…

Și am mai fost o dată, în iulie anul trecut. Ocazie cu care am constatat că de data acesta era de-a dreptul jegoasă. Toate coșurile de gunoi erau pline, orice străduță mai lăturalnică era murdară, iar în zonele mai puțin turistice se vedea că sunt gunoaie lăsate acolo de mult timp. Și acum chiar era în plin sezon turistic. Nici în București nu văzusem așa ceva. Ce naiba s-a întâmplat?

Ne-a lămurit un angajat român de la hotelul de unde am stat. În 2015 când am fost prima dată, era vechiul primar. Din iunie 2016 s-au pricopsit și ei cu o Duamna, la fel de incapabilă ca a noastră. Drept urmare, această Duamna nu este în stare să facă curățenie în oraș. Acum este 2019 și văd că au în continuare aceeași problemă.

În concluzie, dacă nu ați văzut Roma până acum, cred că ar fi bine să mai așteptați până în 2021, când își termină Duamna lor mandatul. S-ar putea să fiți dezamăgiți și să plecați cu o impresie greșită despre Roma și Italia în general. Altfel, dacă ați mai văzut-o, zborurile sunt ieftine, prețurile sunt ok. Merge un week-end pentru niște paste și un vin.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Dacă vreți să vizitați Roma, mai așteptați un pic

  1. Aquadig

    Subscriu. Am fost in octombrie si nu mi-a placut. Nu e doar jegoasa, ci si oamenii mi s-au parut extrem de indiferenti. Nu poti trece linistiti pe o trecere de pietoni, risti sa dea un scuter peste tine.

    Reply
    1. Revo Post author

      În privința oamenilor, cam așa sunt italienii. Nu sunt neapărat indiferenți, ci doar foarte colerici, grăbiți și distrați. Trecerile de pietoni sunt la mica înțelegere prin toată Italia 🙂

Spune-ți și tu părerea: