De ce a ieșit lumea în stradă aseară?

By | January 19, 2017

Am trecut și eu aseară pe la protestul de la Universitate. Nu aș vrea să pozez ca un protestatar, îmi era în drum și am vrut să iau și eu pulsul mulțimii. Dar am fost surprins să găsesc în piață mult mai mulți oameni decât mă așteptam. Şi pentru că știu că televiziunile ajung mai greu la astfel de manifestări, am făcut și o poză:

Am fost în zonă și când a fost protestul generat de scandalul Hexi Pharma și atunci, deși era mult mai cald, au fost mult mai puțini oameni. Acum au fost cât să se oprească circulația, aș spune cel puțin 1.000 de oameni. Destul de puțini pentru importanța cauzei, dar destul de mulți pentru condițiile de afară.

Oamenii au ieșit în stradă pentru că PSD a vrut să dea pe ascuns o ordonanță de urgență care să grațieze mulți corupți de-ai casei și care să modifice codul penal. Am specificat asta pentru că evenimentele s-au întâmplat foarte repede, și pentru că aseară mulți oameni încă nu știau motivul pentru care se protesta.

Pe scurt, PSD a reușit să genereze un protest la temperaturi sub zero, în doar două săptămâni de guvernare. Ar trebui notat undeva asta, e o mare realizare. Găsiți un film al evenimentelor pe Hotnews.

Dar mai interesant este ce părere au liderii și acoliții PSD de acest protest. Ciorbea zicea acum o săptămână că nemulțumiții sunt “bieți oameni care nu știu despre ce e vorba”, iar Florin Iordache, ministrul justiției, spune că “oamenii nu sunt informați corect”. Cam asta este, îi doare în paișpe. “Lasă că o scoatem noi cumva și p-asta”.

Luați-vă pastilele de tensiune, urmează 4 ani de guvernare PSD.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “De ce a ieșit lumea în stradă aseară?

  1. Giotto

    Dupa ce am inghetat pe acolo pot zice si eu ca inca nu am inteles despre ce e vorba! Pe undeva cineva nu prezinta lucrurile corect! Aflu acum ca de fapt era doar o propunere care oricum este in dezbatere.

    Reply
    1. Dan

      Cred că nu ați înțeles bine. Nu era deloc o propunere, era o OUG – ordonanță de Urgență a Guvernului. Adică tot o lege, dar dată de guvern, că Parlamentul este în vacanță. Este un abuz în principiu, întrucât subiectul nu era unul de urgență (de ce este urgent ca să fie eliberați din închisori corupții și criminalii? poate pentru că au câștigat alegerile?). Dar Parlamentul este obligat să pună în discuție, cred că cu minim o lună înainte, legea ce urmează să fie adoptată, pe când guvernul nu are această obligație.

    2. Revo Post author

      Chiar și o propunere este mult prea mult din parte unor penali. Nu doar că nu ar trebui să fie în parlament, dar un corupt nici măcar nu ar trebui să aibă curajul sau prilejul să spună cu voce tare o asemenea inepție. Dar în România se întâmplă mai mult de atât. După ce că au ajuns în fruntea țăii pe fraude și dosare penale, au obrăznicia să mai facă și propuneri.

Spune-ți și tu părerea: