De ce avem selfie stick?

By | July 15, 2015

Cred că prima dată am văzut selfie stick-ul în Praga, anul trecut. Mi-am comandat și eu unul, neștiind dacă o să-folosesc.

În Bruxelles nu l-am luat pentru că nu știam dacă avem voie cu el în bagajul de mână. Acum l-am luat, pe principiul “dacă îl tot ținem acolo nu o să-l folosim niciodată”.

Și acum ne felicităm amândoi. Noi călătorim singuri de regulă și suntem destul de introvertiți așa că nu prea rugam lumea să ne facă poze. Selfie stick-ul arată un pic caraghios dar ne simțim mai confortabil cu el decât cu prima variantă. Avantajele ar fi că:

  1. Durează mult mai puțin așa. Țin camera telefonului pe timer de 5 secunde și selfie stick-ul într-un alt buzunar. Le scot din buzunar, le asamblez, am apăsat shoot și până face el poză am timp să-l aranjez. Durează maxim un minut.
  2. Fac poze mai bune. Mulți dintre cei pe care i-am rugat până acum nu știau să încadreze fotografia să se vadă și monumentul din spate sau focalizau greșit.
  3. Nu mi-e frică să nu-mi fure camera persoana care face poza. De regulă alegeam bătrâni, ca să mă asigur că nu fug nicăieri. Dar uneori se întâmpla ca la punctul 2.
  4. Dacă sunteți un grup mai mare, apăreți toți în poză. Nu mai trebuie sa se sacrifice unul să facă poza.
  5. Crește numărul de poze cu voi. Până acum ne întorceam din vacanțe cu 5 poze cu noi, dintre care 3 greșite. Acum ne-am făcut de cap dar sper să ne temperăm până la următoarea excursie.
  6. La unele atracții poți să faci poze peste mulțime. Sau poate vrei să-i faci poză vecinei de la etajul 1, știu și eu?

Dezavantajul pe care îl  văd este că nu mai cunoști oameni. Uneori mai și schimbi o vorbă cu cei care-ți fac fotografia, mai primești o sugestie. Eu sunt împăcat cu gândul ăsta.

Așadar, selfie stick-ul după părerea mea, face parte din categoria invențiilor utile și de acum încolo îl voi adăuga pe listă. Acum se justifică oarecum și telefoanele cu camere frontale mai bune.

Vor fi și oameni care abuzează de ele și care le vor folosi greșit, deja la Disneyland sunt interzise. Probabil au fost nebuni care le-au prins prin elementele în mișcare ale mașinăriilor de acolo. Vor apărea și multe glume. Dar până atunci să ne bucurăm.

Dacă vreți să vă cumpărați luați unul cu buton sau unul cu telecomandă. Noi l-am luat simplu și probabil vom lua și o telecomandă  bluetooth pentru a scăpa de timerul de 5s.

Iar eu voi deveni milionar după ce voi inventa selfie stick-ul cu tot cu bâta telescopică. Faci și poză dar le dai și una pe cocoașă sutelor de vânzători ambulanți care îți scot ochii cu jucăria lor chinezească.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “De ce avem selfie stick?

Spune-ți și tu părerea: