Despre 1 Decembrie și mândria de a fi român

By | December 1, 2013

Când eram mic eram patriot, acum nu mai sunt. Asta nu înseamnă că-mi urăsc țara, doar că n-aș face nimic special pentru ea. Așa cum nici ea nu face pentru mine. Nu mă simt privilegiat, așa cum se simt alți cetățeni ai altor țări. E realitate faptul că în România n-ai niciun sprijin din partea statului.

Cât timp sunt în țară încerc să nu mă plâng fără folos. Sunt oameni care nu știu să facă altceva decât să înjure România. De regulă sunt oameni proști care simt nevoia să dea vina pe altcineva pentru eșecurile lor. Mai degrabă încerc să schimb ceva. Nu ieșind în stradă. Fac un lucru bun atunci când ajung într-o poziție ce îmi permite asta.

Când vorbesc cu străinii despre România îi fac marketing. Dar este o regulă din vânzări care spune că dacă lauzi un produs mai mult decât poate duce, oamenii vor fi triști atunci când îl primesc. Deci, marketing cu moderație. Într-un grup cu mai multe persoane străine, nu mă simt complexat sau defavorizat că sunt român. Nu plec capul când cineva vorbește de rău România ci mai degrabă demontez argumentele și/sau persoana, dacă aceasta este răuvoitoare.

Legat de paradă, îmi place să casc ochii, dar mai mult din cauză că sunt atras de tehnică. Nu mă simt nicicum mai în siguranță sau mai mândru când văd “desfășurarea de forțe”.  Pe cine naiba păcălim? În cazul unui al treilea război mondial lupta nu s-ar mai duce cu tunuri, avioane și infanterii ci la nivel informatic. Într-o confruntare directă Mitt Romney i-a reproșat lui Obama că America are acum cele mai puține forțe armate din ultimii 30 de ani. Obama a râs și i-a spus că sunt și mai puțini cai și muschete decât în urmă cu 100 de ani. Oricum, rușii sau americanii nu ar avea decât de zis “eu iau România” în cazul unui război. Noi n-am fi în stare să ripostăm.

Ah și-mi place melodia asta la nebunie:

[youtube=http://youtu.be/FhKC8Yt6SvE]

În principiu cam asta este părerea mea despre România, naționalism și armată.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

10 comentarii la “Despre 1 Decembrie și mândria de a fi român

    1. revo Post author

      De fapt, s-ar semna un act adițional la un contract: “Începând cu data de xx.xx.xx, România revine țării x.” 😀

    2. nicubunu

      nu ca ar fi prima data cind s-ar intimpla… la inceptutul celui de-al doilea razboi mondial Romania a primit 2 ultimatumuri si la ambele s-a conformat instant.
      nu stiu cum mai e acum, dar in 1998-1999 faceam stagiul militar, pe vremea aia americanii bombardau Serbia si sirbii rezistau. vazind din interior cum e organizata si pregatita armata romana, mi-am format convingerea ca n-ar fi rezistat nici o zi in situatie similara cu Serbia. dar acum sint profesionisti, s-or fi schimbat…

    3. Dan Pavelescu

      Da, in armata “mai marii” aveau alte preocupari, cum ar fi sa ne luam atestatul de conductor de metro/tramvai, cu ligheanul pe sub paturi. Asta daca nu se gaseau ceva munci agricole de facut.

  1. nicubunu

    mie parada mi se pare o etalare ipocrita a unei pretinse forte, dar e interesant de urmarit ca spectacol uman. daca n-ai altceva mai bun de facut si nu e lenea prea mare, merge sa te duci sa o vezi. daca nu, nu e mare paguba, in anul urmator va fi aproape identica.

    Reply
    1. revo Post author

      Ba nu, in fiecare an va fi cu 15 minute mai scurta or so 😀

    1. revo Post author

      De fapt, nu m-am dus pentru ca … somn grav. 😀

Spune-ți și tu părerea: