Despre cel mai prost magazin din centrul vechi

By | February 6, 2011

Voi stiati ca exista Magazinul Victoria ? Nu, serios, stiati ca exista ?! Eu stiam ca a existat. Si ca era foarte exclusivist in timpul regimului, era ceva la care un mall de acum nici nu indrazneste sa aspire. Un loc incarcat cu istoria comertului romanesc, primul magazin universal din Romania care a avut scari rulante.

Trec saptamanal pe Calea Victoriei si nici prin gand nu mi-a trecut ca in cladirea aia mai exista ceva. Asa ca am fost foarte surprins cand am vazut ca orasul.ro organizeaza o excursie foto cu finalitate in Magazinul Victoria (Galeriile Lafayette). Wow, Galeriile Lafayette .. Pe bune ?! Unde ?! Cum de am ratat eu asa ceva pana acum ?! Eram tare curios sa vad cum de mi-a scapat asa ceva pana acum.

Si astazi (tehnic vorbind, ieri) am ajuns si eu acolo. Am intrat in magazin si am apucat sa fac 1 poza. Dupa care au venit tipii de la paza impreuna cu cineva din conducerea magazinului sa ne ia la rost. Eu banuiesc ca exista o aprobare sau o intelegere, ca altfel nu ne promitea domnul Andrei Birsan (Presedinte Asociatia Bucurestiul meu drag – orasul.ro) ca avem voie sa facem poze in magazin. Undeva a existat o carenta in comunicare. Dar sa vedem cum s-a rezolvat pana la urma.

In fata noastra s-a postat un individ, autointitulat seful (magazinului probabil) care ne-a spus ca n-avem voie sa facem poze si gata, ne-a trimis acasa. Pai chiar daca nu aveam aprobare, asa rezolvi o problema cu peste 100 de oameni ? Mai ales cand esti directorul unui magazin legendar ? Omul avea 1.60, par grizonat, purta un pulover descheiat la gat si un lant de aur la vedere. Asta este conducerea magazinului. Eu unul daca stiam cum arata directorul, sigur n-as fi pus piciorul vre-odata pe acolo. E ca la piata … daca nu-ti convine cine vinde merele, nu le cumperi.

Si am plecat. Cu gandul ca hala plina de kitsch-uri in care am fost nu mai e Magazinul Victoria, e pur si simplu un magazin de pe Calea Victoriei. Cel mai prost magazin de acest fel din centrul vechi.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: