Despre filmarea în trafic (cu telefonul)

By | March 20, 2014

Până acum nu am avut niciun eveniment neplăcut la volan. Dar de fiecare dată când conduc mai văd câte o fază amuzantă. Sau mă mai enervez cu câte un incompetent. M-am gândit că ar fi mai ușor să le arăt prietenilor filmarea decât să le povestesc.

Așa că mi-am cumpărat un suport de telefon pentru parbriz și folosind aplicația AutoGuard m-am apucat să filmez în trafic cu Note 3. Aveți mai jos un exemplu de filmare pe Pasajul Basarab. Am suprapus muzică peste filmare pentru că tocmai explicam ceva pasagerului când filmam. Pe canalul meu de Youtube găsiți și câteva filmări cu sunetul orginal, dacă sunteți curioși.

[youtube=http://youtu.be/QGaQ4pvHLYc]

Dacă nu mă înșel, despre AutoGuard am auzit prima dată pe trafictube. Este o aplicație fenomenală. Poate fi configurată să sune automat la un număr de urgență în cazul impactului, afișează viteza cu care rulează mașina, harta suprapusă peste filmare dacă este necesar și reține coordonate. Astfel că la un replay al filmării îți arată și pe unde circulai atunci când filmai. Aplicația generează un .srt (o subtitrare) cu coordonatele pentru computer.

Varianta plătită îți dă voie să minimizezi aplicația și să închizi display-ul telefonului în timp ce filmezi.

Câteva observații despre filmarea din trafic cu telefonul:

  • Este mai mult o joacă. Pentru oameni care chiar au nevoie de așa ceva, aș recomanda o cameră.
  • Unghiul telefonului nu este destul de larg încât să surprindă tot. Aceasta ar fi cea mai mare problemă.
  • Se consumă destul de multă baterie. Cu GPS+date+ecran pornit, cam 20% în 30 minute. Probabil că aplicația premium ar consuma mult mai puțin.
  • Uneori autofocusul mai dă rateu și focalizează pe parbriz în loc să focalizeze pe drum, se vede și în video.
  • Trebuie un suport foarte bun de prindere în parbriz. Ideal, cu un braț cât mai scurt, pentru a evita vibrațiile și poziționat în partea de sus a parbrizului. Suportul meu e cam prost, motiv pentru care țin telefonul proptit cumva de bord. E puțin chin până găsesc sweet spot-ul înainte să plec la drum. Evit vibrațiile însă filmez mai mult ștergătorul meu decât ce se întâmplă pe drum. Numărul mașinii din față se vede foarte greu, când deja e cam departe de mine.

Aș cumpăra un suport mai bun și m-aș alătura comunității trafictube, dar nu știu ce să aleg pentru telefon. Răzvan, help?!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: