Detecție de mișcare cu ajutorul becurilor – o idee foarte tare de la WiZ!

By | December 20, 2023

Am pus această știre și în Tech News. WiZ, o companie care ține de Signify (adică de Philips), a implementat o tehnologie super interesantă în produsele lor smart. Tehnologia se numește SpaceSense și detectează mișcarea unui individ prin cameră cu ajutorul becurilor și a dispozitivelor conectate wireless la router. Atunci când cineva se mișcă prin casă, perturbă pentru moment undele electromagnetice emise de router către becurile conectate și invers. Astfel, dacă sunt două astfel de becuri (și un router) se face o triangulare a persoanei.

Avantajul? Cu ajutorul acestei tehnologii becurile pot deveni practic un senzor de mișcare. Deci nu mai este necesară cumpărarea încă unui senzor de mișcare hardware pentru a automatiza aprinderea luminilor sau pentru alte acțiuni.

După cum spuneam, WiZ a implementat-o deja, iar zvonurile spun că și Philips Hue ar putea să prezinte în curând o variantă. Ba chiar mai mult, WiZ spune că se poate seta și sensibilitatea detecției, astfel încât să nu fie declanșată pornirea becurilor de către animalele de companie.

Întâmplător am și eu un bec pentru plante și o lampă de la WiZ. Lampa nu o aveam setată în aceeași cameră, însă am intrat în aplicație și văd că funcția SpaceSense există.

Acum sunt tare curios cum va funcționa, așa că plănuiesc să mut lampa în aceeași cameră și să fac teste.

În altă ordine de idei, nu vreau s-o dau în paranoia… dar dacă această tehnologie are o sensibilitate atât de bună și devine disponibilă în scop comercial acum, vă dați seama de cât timp o folosesc alții pentru detecția persoanelor din diverse camere? 😛

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Detecție de mișcare cu ajutorul becurilor – o idee foarte tare de la WiZ!

  1. Florian

    Daca miscarea o detecteaza asa usor, iti dai seama ce usor se poate detecta zgomotul (vocea)?

    Reply

Spune-ți și tu părerea: