Am pus în balcon un bec smart cu funcție de creștere a plantelor

By | May 14, 2021

Am primit un bec smart și cum aproape toate camerele au becuri smart (în curând și în baie!), m-am tot gândit unde să-l pun. Mi-a venit ideea să-l pun pe balcon, că oricum nu aveam lumină acolo.

Becul este unul de la Wiz. Wiz este un brand care face tot felul de device-uri prin Bluetooth, pe care l-a cumpărat Signify (Philips) în 2020. Inițial am crezut că îi cumpără ca să îi integreze în aplicația Philips Hue. Credeam că vor să cumpere direct un brand decât să se chinuie să dezvolte ei de la zero o soluție de becuri care să nu aibă nevoie de un bridge pentru a fi controlate.

Doar că jucându-mă cu aplicația Wiz am constatat că este destul de mișto și are multe opțiuni de configurare. Cred că în multe aspecte, aplicația Hue are de învățat de la Wiz. Iată cum arată aplicația și cât de multe scenarii are:

Revenind la problema becului din balcon, am realizat în primul rând că mi-ar trebui un suport pe care să pun becul. Așa că am craftuit unul dintr-un vechi trepied (primul și cel mai prost trepied pe care l-am cumpărat – o chinezărie de la Fancier). Am găsit un lemn prin casă și i-am atașat șurubul de prindere pe capul trepiedului, iar apoi pe partea cealaltă am prins un fasung pentru bec. Iar la fasung am legat un cablu, i-am pus un switch de on/off și un ștecher pentru priză. McGuiver level 99. Iată cum arată trepiedul pe balcon, ascuns printre plante:

Bun, l-am pus pe poziție, totul ok, iar apoi am apăsat pe scenariul de “plant growth”. Scenariu care colorează becul așa:

Culoare care face balconul să arate așa pe timp de noapte:

Așa că evident, nu l-am mai folosit niciodată, altfel balconul “red light district” ar deveni punct de atracție în cartier. Sau mai rău, poate m-ar vizita DIICOT, să vadă ce cresc pe balcon.

În fine, dacă vreți un bec smart accesibil care poate fi și un cadou interesant, verificați toată oferta Wiz pe eMAG. Au inclusiv benzi de LED-uri și becuri mult mai puternice, de 1500 de lumeni, ceea ce e mișto. Merg și cu Google Assistant, și cu alexa, și cu Siri. Sunt ok.

Nu le cumpărați însă neapărat pentru funcția de plant growth, decât dacă vă asumați să aveți un balcon sau o terasă mov 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Am pus în balcon un bec smart cu funcție de creștere a plantelor

  1. Giovani

    Mie sincer mi-a placut culoarea. Eu l-as fi lasat asa.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: