Din 2018 toate mașinile noi vor fi echipate cu eCall

By | April 11, 2016

eCall este un sistem care sună automat la 112 în caz că mașina pe care o conduci este implicată într-un accident. Este o idee foarte bună și foarte simplă, chiar zilele trecute mă miram că nimeni nu s-a gândit la așa ceva până acum.

Din ce deduc eu fiecare mașină ar trebui echipată cu un SIM și un cu modul GSM + GPS. Sistemul va trimite datele despre locație și va suna automat la 112 dacă detectează că s-a declanșat airbag-ul. Dacă operatorul nu poate lua legătura cu cei aflați în mașină, se trimite automat ambulanța. La fel de bine sistemul se poate activa și manual din mașina cuiva care a fost martor la accident. Este un fel de buton de panică.

În aprilie anul trecut Parlamentul European a votat în favoarea acestei propuneri și drept urmare din aprilie 2018 toate mașinile noi din UE vor trebui echipate cu eCall. Grecii și olandezii lucrează deja fiecare la implementarea proiectului în propria țară.

Sunt convins că noi nu vom dezvolta infrastructura necesară până nu vom fi obligați de UE. Dar și când va trebui s-o implementăm, atunci să te ții. Nu e ca și cum am fi țara cu cele mai multe decese în trafic din Uniunea Europeană.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “Din 2018 toate mașinile noi vor fi echipate cu eCall

  1. Mihai

    Exista deja sistemul la noi, implementat in masura mai mica sau mai mare, un functie de producatorul auto.

    sim este nevoie pentru transferul de date, nu doar pentru apelul la 112.

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu cred că se pune problema cu producătorii auto. Să vedem cum fac legătura la nivel național cu serviciul nostru de 112, că aici e buba. Lord have mercy.

  2. edi

    Nu consider că este nevoie de sim. Gps și serviciul de urgență 112 nu au nevoie de date.

    Reply
  3. Revo Post author

    Telefonul poate suna la 112 și fără SIM pentru că SIM-ul are rol doar de autentificare în rețeaua operatorului. Eu cred că în mașină va fi și SIM. Sau sper, ca să mai prevină și din abuzuri.

    Reply
  4. Mihai

    Și ce facem cu cei care nu au mașini noi din 2018? Masina nu o schimbi în fiecare an, deci doar pe criteriul de mai sus va avea o implementare foarte înceată.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: