Despre display și multitasking pe Note 10+

By | October 2, 2019

Întotdeauna mi-au plăcut display-urile de Samsung. Iar cel de pe Note 10+ nu face excepție.

Display Samsung Note 10 plus

Este un Dynamic AMOLED cu rezoluție 1440 x 3040 pixeli și aspect 19:9. Are 6.8″ și acoperă 91% din suprafața părții din față a telefonului.

A fost certificat pentru 100% Mobile Color Volume în gama DCI-P3. Asta înseamnă că reproducerea culorilor este foarte precisă. Cel mai bine îți poți da seama de asta când scoți fotografiile pe un alt display. Vor arăta la fel de bine, spre deosebire de alte dispozitive pe al căror ecran pozele arată senzațional, dar care apoi devin terne când sunt expuse pe alt ecran.

Tot la capitolul performanțe aș trece luminozitatea maximă de 1200 niți, contrastul de 2.000.000:1 și certificarea HDR+. Asta se traduce prin calitatea foarte bună pentru filmele de pe Netflix.

Am crezut că telefonul este enorm, însă în realitate are cam aceleași dimensiuni cu Note 9. Ba chiar un pic mai subțire. Telefonul intră în toate buzunarele pantalonilor și încape în aceleași locuri în care îl puneam și până acum.

Apoi am crezut că în timpul utilizării va fi greu de ajuns cu degetul în partea de sus. Din fericire One UI este foarte bine optimizat, și toată informația e grupată în jumătatea de jos.

Prima dată când am conștientizat cât de mare este display-ul a fost când am vrut să așez widget-urile pentru notițe. Vedeți voi, spre deosebire de oamenii normali, eu folosesc două aplicații de notițe: Evernote și Keep. Pe display-ul de la Note 10+ am loc pe un singur ecran să pun widget-urile de la ambele aplicații și să am în drop down mai mult de 2 note per widget. Visul oricărui maniac pasionat de organizare.

Apoi mi s-a părut foarte util în Excel sau Google Sheets, unde pot selecta cu precizie o căsuță din tabel. Dacă folosesc și S Pen când lucrez, devin și mai precis.

Dar adevăratul avantaj al unui display atât de mare este pentru multitasking.

Chiar mi-a fos la-ndemână să plănuiesc vacanța în Amalfi. Am ținut Evernote în partea de jos, iar în partea de sus am jonglat între Calendar, Maps, Chrome și Trip Advisor.

În concluzie, display-ul mare chiar aduce multe plusuri odată cu el. De la calitate până la productivitate. Și cel mai mult se simte diferența când te întorci la un ecran din generația anterioară.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: