Două chestii mișto la Apple Watch

By | April 29, 2015

M-am uitat un pic la ce poate Apple Watch și deși nu pot să spun că aș da banii vreodată pe el, voiam să atrag atenția că Apple a reușit să facă două inovații în două lumi diferite.

În lumea smart watch-urilor și a wearable-urilor, doar Apple a înțeles că dacă pui un deget pe cadranul (ecranul?) ceasului îl acoperi cu totul. Așa că au integrat toate funcțiile în coroniță. Rotirea ei funcționează ca scroll up/down, înlocuiește pinch to zoom iar o apăsare funcționează ca butonul central de la iPhone.

În lumea ceasurilor propunerea lor este și mai interesantă. E aiurea să cumperi un ceas și să nu poți să-l porți până ce nu scoți câteva zale de la brățară. Sau să vrei să schimbi brățara cu o curea și să trebuiască să faci un drum în plus, ba chiar mai rău, să încerci să-i scoți tu telescopul și să-l zgârii. Sistemul ăsta ar trebui să fie disponibil pe mai multe ceasuri entry level / mid range.

Design-ul nu prea mă atrage și cu siguranță am mai văzut ceasuri cu forma asta. Mi se pare că aduce un pic și cu un Rado Sintra negru. Cu siguranță nu l-aș prefera în detrimentul unui Bell&Ross, Tissot sau Tag Heuer. Poate în detrimentul unui smart watch cu Android da.

În încheiere ar trebui să spun că ceasurile cu autonomie de o zi nu mi se par practice. Sunt curios câți dintre cei care-l cumpără îl cumpără ca pe o jucărie și câți îl cumpără ca pe un gadget util.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: