Microsoft HoloLens pare de pe altă planetă

By | April 30, 2015

Mă uitam la clipul de mai jos și am avut aceeași reacție cu un cineva de prin comentarii: “Is this shit even real?”. Este vorba despre un roboțel fizic, construit inclusiv cu piese de la Arduino, căruia i s-a atașat un avatar 3D. Avatarul și interfața de comandă sunt vizibile prin realitate augmentată:

Abonează-te la canalul meu –>

Eu ratasem momentul în care Microsoft a prezentat HoloLens și nu am urmărit subiectul gândindu-mă că este încă o clonă după Oculus Rift. Dar HoloLens mi se pare mai bun, în sensul că integrează într-un singur dispozitiv Oculus Rift și Leap Motion. Ceva de genul a ce făcea Elon Musk în clipul de aici.

Pasul în plus pe care Microsoft încearcă să îl facă este să ofere și un software simpluț cu care să-ți poți crea singur propriile modele 3D. Iată o prezentare mai jos, făcută de unul dintre membrii Beatles, cu o voce suspect de subțire:

Abonează-te la canalul meu –>

Ei vor ca după ce ai terminat de proiectat modelul 3D, să-l poți transpune în realitate folosind o imprimantă 3D. Tare bine ar fi dacă ar fi atât de simplu de folosit programul ăla. Să nu uităm totuși că vorbim despre Microsoft aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *