Microsoft HoloLens pare de pe altă planetă

By | April 30, 2015

Mă uitam la clipul de mai jos și am avut aceeași reacție cu un cineva de prin comentarii: “Is this shit even real?”. Este vorba despre un roboțel fizic, construit inclusiv cu piese de la Arduino, căruia i s-a atașat un avatar 3D. Avatarul și interfața de comandă sunt vizibile prin realitate augmentată:

Eu ratasem momentul în care Microsoft a prezentat HoloLens și nu am urmărit subiectul gândindu-mă că este încă o clonă după Oculus Rift. Dar HoloLens mi se pare mai bun, în sensul că integrează într-un singur dispozitiv Oculus Rift și Leap Motion. Ceva de genul a ce făcea Elon Musk în clipul de aici.

Pasul în plus pe care Microsoft încearcă să îl facă este să ofere și un software simpluț cu care să-ți poți crea singur propriile modele 3D. Iată o prezentare mai jos, făcută de unul dintre membrii Beatles, cu o voce suspect de subțire:

Ei vor ca după ce ai terminat de proiectat modelul 3D, să-l poți transpune în realitate folosind o imprimantă 3D. Tare bine ar fi dacă ar fi atât de simplu de folosit programul ăla. Să nu uităm totuși că vorbim despre Microsoft aici.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: