Două idei cu care ar trebui să rămânem după această pandemie

By | October 9, 2020

Nici eu nu sunt fericit cu închiderea restaurantelor, dar nici nu consider exagerată reacția guvernului, având în vedere că avem 3000 de cazuri noi pe zi. Dar apropo de situația asta, aș vrea să punctez două aspecte pe care le văd eu esențiale pentru prosperitatea business-urilor și a indivizilor pe viitor. Și cred că acum s-ar înțelege mai bine.

1) Trebuie diversificare

Sau altfel spus, nu trebuie să îți pui toate ouăle în același coș. Business-urile care au avut magazine doar în mall-uri au făcut foamea în perioada martie-iunie. Patronii de restaurante au un an negru. Familiile cu ambii membri angajați în HORECA nu o duc bine. Organizatorii de evenimente? Nici ei.

Mai trebuie și altceva pe lângă. Și de preferat nu în același domeniu. Ai un restaurant care merge bine? Fă și un magazin de <orice>. Ai un business pe partea de organizat evenimente? Fă și ceva pe partea de consultanță. Nu știu, dezvoltă și alt business pe lângă cel principal.

2) Plasa de siguranță

Când am auzit de recomandarea de a avea bani pentru un an de plătit chirie și furnizori puși deoparte mi s-a părut exagerată. Țin minte că mă gândeam: “Ce naiba ar putea să se întâmple astfel încât să nu am încasări bune timp un an întreg?”. Iată că am primit răspunsul: o pandemie. Noi am lăsat o rezervă de câteva luni, dar la care din fericire n-a trebuit să apelăm. Totuși, scriu asta aici ca să îmi aduc aminte că întotdeauna pândește după colț o pandemie, o criză financiară, ceva.

În concluzie, sunt două reguli de bun simț pe care cred că toată lumea le știa. Se aplică și în business și în familie. Ce vreau să demonstrez este că într-adevăr sunt importante și că dacă nu se ține cont de ele efectele sunt neplăcute. Măcar în ceasul al doisprezecelea să ținem cont de ele, că nu se știe cât o s-o mai ducem așa.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: