Două mârlănii de la Taxify în aceeași seară

By | November 28, 2017

Aseară pe la ora 17 aveam de făcut un drum care ar fi durat cam 15 minute pe jos. Din Dorobanți în Floreasca. Și cum ploua cu destul de multă poftă, am zis să iau un Taxify. Pentru că ar fi fost o cursă scurtă, am zis să pun din start destinația, să nu existe discuții.

Destul de multe mașini în jur (rețineți acest aspect). Mie îmi acceptă cursa un Alin, care era lângă Muzeul Țăranului Român. Mă sună în vreo două minute și îmi spune că el mai are de făcut o oprire și că o să mai dureze un pic. Mă sfătuiește să anulez cursa dacă mă grăbesc. Îi spun că pot să aștept, închid telefonul și mai trebăluiesc pe la laptop. Taxify estima că va ajunge în 10 minute.

După 20 de minute scot telefonul și mă uit, Alin era fix în același loc. După alte 5 minute, Alin face un mic drum până în Regie. De ce nu?

Bănuiala mea pe care o aveam încă de la început este că domnu’ Alin nu avea chef să vină până la mine pentru o cursă de 5-7 minute, dar nici nu voia să anuleze cursa, ca să nu i se strice reputația. Așa că s-a străduit să mă facă pe mine să o anulez.

Bun, am anulat-o. Între timp mi-am adus aminte că aveam și un cod pentru o cursă gratis. La Taxify nu e ca la Uber, cu valabilitate. Trebuie să-l introduci în aplicație fix înainte de cursă și cred că este valabil doar o zi. Zic să introduc codul și să mai încerc o dată.

Ei bine, ce credeți? După ce l-am introdus, toți șoferii Taxify din București au plecat acasă. Brusc, din cele 4-5 mașini din jur, nu mai era niciuna disponibilă. Am zis că poate chiar nu mai sunt mașini în zonă. Am căutat mai la stânga, mai la dreapta. În Piața Victoriei, pe Berzei, am încercat din nou lângă Muzeul Țăranului Român, poate s-a întors Alin la datorie, am încercat în Sector 6, în Vitan, în Berceni, la Arena Națională, la Universitate. Nimic.

Am zis să dau și un restart la aplicație, poate o fi un bug. Tot nimic. Și așa a rămas pe tot parcursul serii. Practic, Taxify a rămas fără șoferi când a venit vorba de curse gratis. Deci mârlanie și din partea șoferului și din partea aplicației.

Până la urmă am folosit un Uber până la destinație. Și la plecare am mai luat un Uber până acasă. Doar așa, ca să se învețe minte.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

11 comentarii la “Două mârlănii de la Taxify în aceeași seară

 1. mario

  Eu cred ca a fost un bug.
  Codul ala promotional e valabil la prima cursa dupa ce l.ai introdus (si nu are limita de timp).
  La faza cu soferul e ciudat, ca lor nu le apare unde e punctul final al cursei decat dupa inceperea ei.

  Reply
  1. Revo Post author

   Codul are o valabilitate de câteva luni, care este trecută în mail. După ce îl bagi în aplicație, nu știu ce se întâmplă cu el dacă nu îl folosești în aceeași zi.

 2. Minime

  Din ce mi-au zis soferii, lor le sunt transparente reducerile sau cursele gratuite. Oricum sunt platiti full price, deci nu cred ca are legatura.

  Also, destinatia e vizibila doar cand te urci in masina cred. Nu imi amintesc sigur.

  Coincidenta, perhaps?

  Reply
  1. Revo Post author

   Da, pentru șoferi nu contează dacă tu ai o cursă gratuită. Eu ziceam că aplicația a făcut o măgărie pe principiul “meh, oricum e surge 1.5 x, nu avem nevoie de ăsta”.

  1. Revo Post author

   Mă grăbeam și am uitat să mă loghez în interfața specială pentru bloggeri 🙁

Spune-ți și tu părerea: