Spectacol de lumini cu peste 1.200 de drone la Jocurile Olimpice de Iarnă

By | February 13, 2018

Intel a avut o idee destul de interesantă pentru Jocurile Olimpice de la Pyeongchang. O armată de 1,218 drone coordonate, care să facă un joc de lumini în deschiderea ceremoniei și să înlocuiască banalele artificii.

 

În timpul pregătirilor, echipa a reușit să stabilească un record pentru cele mai multe drone în aer în același timp. Din păcate, spectacolul programat nu a mai avut loc din cauză că prea mulți spectatori stăteau în zona în care n-ar fi trebuit să stea. La TV s-a transmis în schimb o înregistrare pregătită de Intel încă din decembrie.

Iată și un clip mai lung, lansat de Intel după eveniment:

Și așa arătau dronele:

Mi s-a părut foarte interesantă ideea show-ului, prin prisma faptului că este nevoie de foarte multă tehnică și pregătire pentru așa ceva. Dacă aș fi făcut parte din echipă, n-aș fi putut să nu rămân cu un gust amar. Mi-aș fi închipuit că se poate amâna din cauza vremii nefavorabile, dar nu din cauza unora care nu știu să respecte niște reguli.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Spectacol de lumini cu peste 1.200 de drone la Jocurile Olimpice de Iarnă

  1. Sorin

    Un alt frumos spectacol cu 100 drone a stabilit un record mondial, la momentul respectiv, în noiembrie 2015 la Flugplatz Ahrenlohe, Tornesch, Germania. Un alt gen de spectacol, de această dată oferit de 1.007 roboței (un alt record mondial consemnat) sau chiar 1.069 roboței, de asemenea un record mondial. Tot un spactacol luminos(!) este oferit de blitz-urile sincronizate conectate la 250 de aparate foto Canon 60D. Din păcate nu mai știu link-ul. Sau dacă nu credeți că și cu imprimantele cu jet de cerneală se poate face spactacol, atunci urmăriți acest filmuleț. Totul depinde în primul rînd de imaginație, de sincronizare și de… buget !

    Reply

Spune-ți și tu părerea: