Ecranul curbat de la Samsung S6 Edge Plus

By | September 16, 2015

Prima întrebare pe care o pun cei care văd un telefon din gama Edge este: “Şi? Ce poți să faci cu ecranul ăla curbat?”. Şi imediat după, următoarea ar fi: “Merită diferența de preț?”.

Deși Samsung are marele merit că a reușit să pună în gura consumatorilor altă întrebare în afară de “Cât ține bateria?”, mi se pare că nu au reușit încă să dea un răspuns bun la această nouă întrebare creată. Deși Edge Screen a mai primit o mică îmbunătățire de când l-am testat eu prima dată.

Ce poți face cu Edge Screen?

Interfața pentru Edge Screen apare atunci când dai un swype din stânga sau dreapta ecranului. Poți selecta tu din ce direcție să apară, însă nu te poți folosi de ambele margini în același timp.

Contacte favorite. Pe banda laterală ai 5 cerculețe colorate diferit în care poți adăuga câte un contact din agendă. Dacă ai telefonul cu display-ul în jos pe masă, marginile lui vor lumina în culoarea corespunzătoare cerculețului în care este înscris contactul. Întrebarea este: cine riscă să-și zgârie display-ul ținând telefonul așa?

s6edgeplus-ecran-1

Aplicații favorite (funcția nouă). Dacă mai dai swype o dată, în locul cerculețelor cu contacte, poți alege 5 aplicații favorite. Bună această funcție nouă. Însă nu ar fi același lucru dacă aș pune aplicațiile pe un alt ecran al home screen-ului? Tot aceleași mișcări le fac: 1-2 swype-uri stânga sau dreapta și apoi un tap ca să selectez aplicația. Plus că pe un ecran nou nu încap numai 5 aplicații. Încap vreo 25 am impresia.

s6edgeplus-ecran-2

Night Clock. Poți seta un interval orar (nu mai mare de 12 ore) în care pe una din marginile ecranului să apară un ceas. Ca să fie utilă această funcție, ar trebui să poți vedea telefonul din poziția în care dormi. Ori eu îl țin mereu pe lângă/sub pat sau cine știe pe unde. Mi se pare mult mai ușor să-l caut cu ochii închiși, să apăs pe butonul de power, să mă uit la ceas și apoi să leșin rapid înapoi în somn.

Information stream. Poți seta ca pe marginea display-ului să-ți apară diferite informații sau știri dacă dai un faci un swype cu degetul de sus în jos și apoi din nou sus. Exact în ordinea asta! Dacă faci altfel nu merge. În privința știrilor, sunt foarte multe servicii care nu produc conținut pentru România (Yahoo, Yahoo Sport, Yahoo Finance, Twitter). Singurul pe care l-am putut folosi oarecum este Flipboard. Ca informații poți prelua datele din S Health (nr. de pași) sau notificări (apeluri pierdute, SMS-uri etc).

Mie mi se pare că toate aceste funcționalități sunt utile numai dacă te încăpățânezi tu să le folosești. Altfel, poți face lucrurile mai simplu. Așa că răspunsul meu la întrebarea: “Ce poți face cu ecranul curbat?” este: “Arată frumos și cam atât.”. Merită diferența de preț? Părerea mea este că nu, chiar dacă îmi place mai mult cum arată varianta Edge decât cea normală a telefonului.


 

Testez Samsung Galaxy S6 Edge+ prin programul Orange Smarphone Tester, vedeți și articolul meu de unboxing aici sau cel despre cameră aici. În afară de aceste articole, mai am încă două programate și gata 🙂 Cu ajutorul vostru, la finalul programului, telefonul poate rămâne la mine. Așa că dacă ai ajuns până aici, apreciez un like sau un share la acest articol. Mersi!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: