Este important să dai din cap ca și cum ai înțelege

By | November 13, 2015

Probabil că cei din middle și top management înțeleg cel mai bine ce spun aici, eu n-aș avea de unde să știu. Dar la cât de multe ședințe se întâmplă pe zi, probabil te mai nimerești și în chestii în care n-ai habar. Şi se pare că atunci este bine să dai din cap, ca să dai impresia că ești on the same page.

Sau dacă nu, măcar trebuie să știi să te prefaci că s-a blocat netul, în caz că ești într-o conferință video.

Am pornit de la cele două idei și am ajuns la alte chestii, mult mai serioase. L-am ascultat pe Andrei Bizgan de la MB Telecom, singurii care au câștigat premiul cel mare al competiției de inventică de la Geneva de două ori consecutiv, și care ne-a spus că, printre altele, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 700% după această realizare.

Apoi am vorbit cu Andrei Pitiș de la Vector Watch, și am găsit răspunsul la o întrebare care mă frământa de când a ieșit ceasul pe piață. Eram tare curios dacă au avut mai întâi conceptul și apoi au inventat ceasul sau dacă dispuneau deja de tehnologie și așa s-au decis să pornească la drum. A fost prima variantă.

Ne-a mai arătat și Viorel Spînu de la Robofun câteva jucării pe care eu le cunoșteam deja, fiind un client mai vechi de-al lor și apoi, după pauză, m-am cam pierdut. Am rămas doar cu două idei, foarte importante. Ideea că dacă ieșeau în stradă toți cei ce reacționau cu statusurile lui Claudiu Pândaru, acum nu mai aveam parlamentari. Şi încă una dintr-un studiu realizat de McCann: 77% din cei care au participat la studiu consideră că brandurile globale au putere mai mare de schimbare decât guvernele.

Ceea ce este foarte adevărat. Sunt mult mai multe șanse să se construiască Pitești-Sibiu de când Dacia le-a pus pistolul la tâmplă guvernanților noștri și a amenințat că-și mută toată producția în Maroc. Un popor educat împreună cu un brand binevoitor pot genera schimbare, inovație. Împreună putem avea o lume mai … bunicică. Sau măcar așa-și-așa.

Așa a decurs discuția despre inovație de marți de la Zilele Biz.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Este important să dai din cap ca și cum ai înțelege

Spune-ți și tu părerea: