Paris devine ținta preferată a teroriștilor

By | November 14, 2015

Nu am apucat să scriu nimic despre criza refugiaților până acum dar mi se pare straniu că deși războiul din Siria durează de ceva timp, valul de refugiați s-a declanșat recent, subit, de parcă cineva le-ar fi dat tuturor o comandă.

Aseară 8 islamiști au atacat coordonat restaurante și cafenele din Paris, dar și o sală unde se desfășura un concert la care erau prezenți 1.000 de oameni (Batlacan). Au fost vizate șase sau șapte locații, foarte aproapiate de sediul Charlie Hebdo și de Stade de France, unde se juca un amical Franța – Germania. Dintre toate, la Batlacan a fost cel mai grav, acolo pur și simplu au intrat și au început să tragă în mulțime.

Şapte dintre atacatori s-au sinucis și au detonat încărcătura explozibilă cu care erau încărcați iar unul a fost omorât de poliție. Se pare că ISIS a revendicat atacul și că unul dintre fanatici acuza intervențiile militare ale Franței.

Probabil că altcineva vrea să le dea țărilor europene un motiv să nu primească acel val de imigranți. Acum toată lumea îi va asocia pe fanaticii care au omorât 140 de oameni cu kalasnikovul cu refugiații. Deși ei sunt de fapt motivul pentru care există refugiați.

Păcat de toți acei oameni nevinovați. Şi încă mai sunt probleme, numărul răniților se pare că a urcat la 200.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: