Este oficial: Vodafone a cumpărat UPC

By | May 9, 2018

Iată că zvonurile care au reînceput să circule s-au confirmat. După tatonări care au durat câțiva ani, Vodafone a cumpărat UPC. Din comunicat:

Vodafone Group Plc a semnat un acord pentru preluarea operațiunilor Liberty Global din România, Germania, Republica Cehă și Ungaria, în urma unei tranzacții cu o valoare totală de 18,4 miliarde de euro, ce face parte din strategia companiei de a investi semnificativ în convergență în țările din Europa în care operează

Iată și câteva date legate de mărimea celor două companii:

Vodafone România este al doilea cel mai mare furnizor de servicii de telefonie mobilă, iar UPC România operează a doua cea mai mare rețea NGN (Next Gen Network) din România, cu o acoperire de 3,1 milioane de gospodării (41% din numărul total).

Compania creată în urma achiziției va putea oferi servicii TV interactive, de internet în bandă largă și de telefonie fixă, precum și servicii mobile, pentru cei 9,9 milioane** de clienți mobili ai Vodafone România și pentru utilizatorii celor 2,1 milioane de abonamente de servicii fixe ale UPC România.

Cu alte cuvinte, deși toți operatorii susțin că România este o piață mică și cu marjă mică de profit, lupta se ascute. Achiziția UPC readuce Vodafone în lupta pentru servicii convergente. Deci să ne așteptăm la oferte de televiziune și internet prin fibră de la Vodafone. Orange avea deja parteneriatul cu Telekom, iar Digi sunt singurii care au și rețea mobilă și rețea broadband proprie.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Este oficial: Vodafone a cumpărat UPC

 1. Viorel

  mda nasol. sunt sigur ca peste 1an maxim 2 o sa creasca pretul pentru abonamentul tv, o sa creasca pretul la internet la TOT, aproape dublu o sa fie, o sa platesti pentru fiecare extraoptiune din pachetul tv la pret X2 o sa fie jale.. o sa bage astia internet la pret de Europa undeva la 30-40 de Euro/Luna o sa trec pe digi daca vad ca maresc pretul… adio suport clienti o sa fie -Buna sunt Andreea si o sa staiiiiiiiiiii minim 30 de minute, o sa scoate echipele tehnice de pe teren…JALE peste 1an 2

  Reply
 2. Daniel Militaru

  Nu cred ca e legal sa schimbe contractele si politica existenta in asa fel. Eu cred ca preturile o sa se reduca la jumate in 3 ani, nu cumperi o comapnie ca sa faci viata tuturor mai grea, din contra, trebuie sa aiba niste asi in maneca sa faca ceva mai bun.

  La UPC de vreo luna am intreruperi de internet, dar in fiecare zi mi se intampla, cate 2 minute, doar ca sa pierd conexiunea si sa pierd icic jucam ceva online sau in alte cazuri sa piarda lucruri mai importante. Mai confirma cineva problema?

  Reply
 3. Cristi

  Tocmai am fost informat ca de luna viitoare voi plati un abonament mai scump:
  “Această modificare tarifară reflectă o parte din creșterea semnificativă a costurilor de furnizare a serviciilor.

  Noi, la UPC, investim în permanentă în diversificarea conținutului TV pentru a va aduce programele preferate. “

  Reply

Spune-ți și tu părerea: