FAN Courier introduce plata cu cardul pentru orice colet primit prin curier de la orice comerciant

By | September 12, 2022

Practic de acum încolo vei putea plăti și cu cardul la curier pentru orice colet primit. Ca și cum ai plăti cu cardul online sau într-un magazin fizic.

Serviciul va fi activat automat pentru toate business-urile care trimit prin FAN Courier, începând cu 26 septembrie. Probabil că fiecare curier de la FAN Courier va fi dotat de acum încolo cu câte un POS mobil, iar în momentul livrării, destinatarul alege cum să plătească.

Cu alte cuvinte, chiar dacă, să zicem, pentru un produs comandat online selectezi pe site-ul magazinului “Plată Ramburs”, probabil că atunci când ajunge curierul cu coletul la tine, te va întreba dacă vrei să plătești cu cash sau card.

Cel puțin asta înțeleg eu din comunicarea primită de la FAN Courier:

Mie mi se pare o veste foarte bună pentru cei care comandă des online. De acum încolo când ajunge curierul la tine, ai două opțiuni de plată, în loc de una singură (cash). Indiferent de ce ai bifat pe site-ul magazinului.

Din punctul de vedere al comercianților/magazinelor online, comisionul este decent. Dacă nu au negociat suplimentar, e în principiu același comision pe care magazinele online îl plătesc băncilor dacă plata se face pe site-ul lor. Deci nu ar trebui să conteze pentru magazin dacă clientul a făcut plata online pe site-ul lui sau cu cardul la curier. E chiar mai bine pentru magazin, pentru că în cazul în care clientul selecta “plata ramburs” și achita cash, Fan Courier percepea un comision măricel pentru a vira banii în contul colector. Cel puțin sper să nu fie mârlani și să păstreze acel comision indiferent de modalitatea de plată.

În fine. Singurii dezavantajați de această modificare vor fi curierii. Pentru că vor trebui să care încă un aparat după ei și să se asigure că au bateria încărcată și pentru că mai multe plăți cu cardul înseamnă mai puțin tips pentru ei.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “FAN Courier introduce plata cu cardul pentru orice colet primit prin curier de la orice comerciant

  1. Daniel

    Cei de la cargus nu au aparat suplimentar pentru incasarea cu cardul. Este acelasi device cu care scaneaza si confirma livrarile si cu care scot chitantele de incasare (cash sau card).
    In plus, la cargus, nu platesti suplimentar, tu ca expeditor, daca se incaseaza cu cardul la livrare – este acelasi tarif pentru ramburs.
    Eu am lucrat multi ani cu fan dar am 3 luni de cand am schimbat pe cargus. Nicio companie nu este perfecta, peste tot sunt probleme, dar parca la cargus este mai ok. Financiar e mult mai bine.

    Reply
    1. Revo Post author

      Eu nu suport Cargus. Am avut probleme la 9/10 interacțiuni cu ei. Și media e trasă în sus de curierul de pe zona de unde stau acum, că e mai ok. În rest, nici nu mai vreau să îmi aduc aminte.
      Plus că tu ca destinatar nu poți afla mai nimic în momentul în care trebuie să primești un colet. Site-ul nu îți dă nicio informație pe baza AWB-ului, curierul nu răspunde la telefon șamd.

    1. Revo Post author

      Ar fi amuzant să vină curierul cu 8 POS-uri la el și să te întrebe ca la Dedeman: “De la ce bancă aveți card?”

  2. Silvia Museteanu

    Am tot întrebat la curierii FAN de POS, dar mi se răspunde de fiecare dată că deocamdată nu au așa ceva!

    Reply

Spune-ți și tu părerea: