Ce ziceți, se închide FileList? Administratorul a revenit asupra anunțului de închidere

By | October 16, 2023

Aseară sysop-ul FileList a anunțat că trackerul se va închide definitiv. Și ca să fiu sincer, sunt de acord cu motivația lui.

Pe scurt, omul a spus că nu mai are timp de tracker și a încercat în repetate rânduri să-l predea cuiva. Însă acel “cuiva” nu mai este printre noi, iar cel care a administrat de atât timp FileList spune că nu poate lăsa baza de date în mâinile oricui, pentru că nu vrea ca datele confidențiale să ajungă pe mâinile oricui. Ceea ce mi se pare foarte cinstit. Acesta este mesajul de aseară:

Și acesta este mesajul din această dimineață:

Din al doilea mesaj, eu înțeleg că omul nu este setat să îl închidă musai. Poate mesajul acela “final” de adio a fost doar un țipăt de ajutor. Mai sunt 2-3 luni, în care poate se găsește cineva care să-l preia.

În altă ordine de idei simt că în era streaming-ului, această pierdere este mai puțin dureroasă. Dacă acest anunț venea prin 2012, da, era nasol. Pe de altă parte, atunci existau și multe alternative.

Dar aș fi ipocrit să nu recunosc că FileList n-a avut un rol în istoria internetului din ultimii 16 ani. Și chiar și acum, nu se găsește orice pe site-urile de streaming. Iar FileList uneori rezolvă această frustrare, de a avea abonament la 15 servicii de streaming, și de a nu găsi filmul pe care-l cauți pe niciunul dintre ele.

Plus că pe serviciile de streaming nu găsești și software sau jocuri. Eu sunt un caz fericit, că îmi permit să plătesc abonament pentru software-ul pe care îl folosesc, iar jocurile să le cumpăr direct, pentru că la cât de rar mă joc, nu vreau să mă frustrez cu instalat crack-uri și cu bug-uri. V-am mai spus că m-a luat durerea de cap când am calculat la câte servicii am abonament.

Însă nu toată lumea este așa. Ceva îmi spune că încă mai sunt puștani care fac și ei acum cu jocurile “cum se făcea odată”.

În concluzie, eu zic că FileList (poate) se va închide în 2024. Mai e până atunci. Vedem.

Voi ce ziceți? Se închide sau nu se închide?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Ce ziceți, se închide FileList? Administratorul a revenit asupra anunțului de închidere

  1. recomandarea zilei

    ar fi pacat sa se inchida, este util cel putin pentru mine, uneori mai iau ceva de pe acolo, de regula seriale pentru ca nu imi permit abonamente peste tot

    Reply

Spune-ți și tu părerea: