Nu folosiți aceste ATM-uri când călătoriți în afara țării

By | March 9, 2024

Voi folosiți frecvent ATM-uri când călătoriți în afara țării? Cred că în toate călătoriile mele am folosit în total … o dată un ATM. În rest… Revolut. Și când nu exista Revolut plecam cu câteva sute de euro cash ca să avem de tips și alte chestii care nu se puteau plătit cu cardul și în rest foloseam ING (da, știu că ne ardeau la curs).

Totuși, în Cehia și Polonia pare că-i un fel de Vest Sălbatic când vine vorba de ATM-uri, iar tipul acesta expune toate trucurile prin care aceste ATM-uri te taxează chiar și când spun că nu te taxează.

Pe scurt, dacă vedeți un ATM Euronet, fugiți și nu-l folosiți! Prin București este posibil să nu-i observat, dar dacă veți fi atenți, îi veți găsi în cele mai multe zone turistice. Nu-i de mirare că au unul frumos postat în Aeroportul Otopeni. În poza de mai jos este cel cu albastru, de lângă Raiffeisen.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Nu folosiți aceste ATM-uri când călătoriți în afara țării

  1. Mihai

    Euronet sunt dese și prin București. Sunt foarte multe insa la bulgari pe litoral, am văzut chiar și două sau trei unul langa altul 🙂 Am scos bani o singura data in Bulgaria chiar de la Euronet, dar am folosit revolut. A fost acum câțiva ani, nu cred că aveau în a șmecheria cu cash and balance, dar țin minte că nu m-a taxat revolut.
    In orice caz, știam deja de ei că te taxează și încercam să-i ocolesc, dar primul bancomat al unei bănci locale era foarte departe, iar pana la el erau efectiv 10-15 bancomate Euronet :))

    Reply
  2. Sorin

    In Bucuresti e plin de Euronet. Au fost 4-5 banci care si-au dezvoltat reteaua”proprie” de bancomate folosind Euronet. Daca ai card romanesc, la orice banca, nu ti se percepe niciun comision suplimentar (testat de mine cu carduri ING si BT).
    In plus sunt printre putinele bancomate care mai permit alegerea sumei pe care sa o retragi daca ai card la alta banca (in loc sa iti impuna sume predefinite aberante gen 300, 500, 900 de lei).

    Presupun ca cei cu carduri din strainatate sunt arsi si la noi.
    In afara da, peste tot pe unde ii gasesti au comisioane de retragere (peste comisionul bancii tale). Am incercat Germania, Grecia, Portugalia, Franta, nu mai stiu daca si Spania. Peste tot iti afisau comisionul suplimentar vizibil, inainte a finalizezi tranzactia.

    In Spania in schimb am avut un soc anul trecut sa constat ca practic toate bancomatele, inclusiv de la banci consacrate, aveau comision suplimentar.

    Asta cu “cash&balance” e noua, n-am mai vazut-o, o fi intr-adevar o specialitate ceha.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: