Fonepad sau Nexus 7 ?

By | April 26, 2013

Până acum o lună țineam morțiș să îmi iau Nexus 7 apoi s-a lansat Fonepad și alegerea s-a complicat. În linii mari, Fonepad este aceeași tabletă ca Nexus 7. Are 7 inch, ecran IPS, 3G, rezoluție 1280 x 800, Android 4.1, aceleași dimensiuni și autonomie de 9 ore. Principala diferență ar fi că Fonepad costă undeva pe la 1000 de lei, adică mai ieftină cu 300 de lei decât Nexus. M-am scărpinat o zi în creștetul capului și am luat o decizie. Dacă tot am despicat firul în patru, să vă spun și ce am ales și de ce.


fonepadFonepad – Considerată mai mult un telefon (phablet) decât o tabletă, marele avantaj îl reprezintă prețul. Nu are cameră pe spate însă cea frontală folosită pentru apeluri video mi se pare de bun augur. Ca dezavantaje ar fi capacitatea mai mică de stocare (16GB) însă acest lucru se poate “repara” cu un card microSD de 32GB. Procesorul este single core din păcate, la 1.2Ghz.

 

 

asus nexus 7 3

Nexus 7 – Fiind produsă împreună cu Google, primește update-uri instant direct de la nava mamă. Este un model mult mai vândut decât Fonepad, deci există și o comunitate mai solidă, cu tips and tricks sau ROM-uri custom. Fonepad e mai mult pentru țări d-astea mai subdezvoltate. Are și ea camera video frontală ! Are procesor quad core – Cortex A9 la 1.2 Ghz.

 

Dacă vrei un telefon tabletă cred că Fonepad este alegerea mai bună. Eu îmi doream o tabletă și atât. Am ales Nexus 7, fiind conștient că nu există aplicații care să folosească toate cele 4 nuclee ale procesorului. Dar totuși, parcă single core e prea puțin. Dacă era minim dual core, nici n-aș fi stat pe gânduri. Faptul că primești update-urile de la Google a contat și el la rezultatul final.

Şi ceva amuzant:

fonepad camera

Printre puținii care au în stoc Padfone sunt .. cine credeați ? eMAG. Îl găsiți aici la 1.099 lei.

Şi cu stocul de Nexus 7, varianta 3G sunt probleme. Tot aici îl găsiți, la 1.389 lei. Îl mai are și Koyos la 1.300 lei, dar depinde în ce moment al zilei suni. Ba e pe stoc, ba nu e.

 

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

9 comentarii la “Fonepad sau Nexus 7 ?

    1. revo Post author

      Să vedem cât timp o să mai primească update-uri Nexus 7 …

    2. revo Post author

      Nu neapărat. Nexus S nu a primit update de la 4.1.2 la 4.2 deși este aceeași brânză.

  1. Postolachi Dumitru

    Intre cele 2 tablete e totusi o mica/mare diferenta:
    – FonePad are procesor Intel Atom, Nexus vine cu procesor Tegra 3;
    – displayul la Nexus e mai bun decat la FonePad;
    – FonePad are 16 GB DDR2, Nexus are 32 DDR3;
    – FonePad are un difuzoe, Nexus are 2 difuzoare;

    Nexus a trecut testul timpului si continua sa fascineze, FonePad inca nu…

    In plus, daca te ajuta cu ceva, la nexus ai mai multe sanse la update-uri de Android decat la FonePad (eu am un Asus Transformer Prime TF201 si m-au cam lasat balta cu update-ul de Android desi la momentul lansarii tabletei se voia un “the best tablet”).

    Reply
    1. revo Post author

      Salut, ecranul este identic pe ambele tablete, în ceea ce privește capacitatea de stocare … faci o confuzie. Sunt GB și atât, fără DDR în coadă. DDR se referă la memorie. De procesor am scris și eu, partea cu difuzoarele n-am investigat-o.
      Am ales Nexus tocmai din cauza update-urilor 🙂

    2. Postolachi Dumitru

      Cu DDR-ul ai dreptate… e altceva decat spatiu e stocare dar conteaza si aceasta…

      Ti-ai luat Nexus de la Koyos sau inca nu?

    3. revo Post author

      După săptămâni de încercări, am reușit, e la mine pe birou 🙂

Spune-ți și tu părerea: