Frați șoferi, știați că sunetul claxonului se aude și în jur?!

By | March 16, 2023

Într-o zi cineva a intrat pe strada unde lucrez cu mâna pe claxon și a mers până în capătul celălalt al străzii claxonând neîntrerupt.

Strada-i cu sens unic. Probabil l-a enervat cineva la intrare pe stradă și a considerat că este obligatoriu să îi arate asta mergând în spatele lui și claxonând în continuu timp de 1-2 minute.

Ok, te-a enervat un bou. Și mie mi se întâmplă să-mi sară țandăra. Și sunt de părere că oamenii trebuie atenționați când greșesc și mai ales sancționați atunci când sunt nesimțiți. De acord. Dar restul oamenilor din jur, ce vină au?

Sunt oameni care încearcă să lucreze într-un birou, sunt trecători, sunt mame care-și plimbă copiii în cărucior. Sunt efectiv zeci sau sute de oameni cărora le spargi timpanul pentru problema ta. Devii tu cel care produce un disconfort. De ce trebuie să audă toată strada despre problema ta? Oare nu cumva tu devii boul principal claxonând așa?

Scriu asta pentru că sunt convins că mulți nu își pun această problemă. Au impresia că atunci când claxonează, sunt auziți doar de către cel către care își direcționează nervii. În realitate celălalt aude claxonul din mașină mult mai estompat decât un pieton care n-are nicio vină și doar așteaptă să traverseze trecerea.

Asta zic. Să ne mai abținem un pic din claxonat, că nu suntem doar noi pe stradă.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Frați șoferi, știați că sunetul claxonului se aude și în jur?!

  1. vlad

    Nu conteaza pentru ei, de ce parcheaza pe treceri, statii de autobuz, pe linia de tramvai ,etc. Nu se aplica sanctiuni si atunci smecheria e sangele romanului.

    Reply
  2. CerebrAI

    Cand aproape se urca un meltean cu BMW negru pe tine, regreti ca-ti lipseste o goarna tip train horn sa-i stea inima-n loc toleratului social 😀 …

    Reply

Spune-ți și tu părerea: