Frigider cu dezghețare automată ?

By | April 2, 2013

Ca orice om care-și caută frigider, mai arunc și eu un ochi în stânga și-n dreapta. Citeam despre funcția “dezghețare automată” însă nu mi-am pus vreodată problema cum funcționează. Am avut ocazia să aflu ce înseamna pe frigiderul acesta.

Cum funcționează ?

Scoți frigiderul din priză și aștepți. În interiorul fridigerului (și a congelatorului mai ales) sunt tot felul de șanțuri și canale. Când gheața se topește, se scurge prin șanțurile alea într-o cutie aflată în spatele frigiderului. De acolo fie o iei  și o verși, fie aștepți să se evapore. Vă prindeți voi din poze cum stă treaba.

Întrebare de inginer:

Cutia aceea de plastic este deasupra motorului. Se presupune că motorul se încălzește și evaporă apa iar apa fiind rece, contribuie la răcirea motorului. Doar că în apă se vor scurge inevitabil și picături de sânge de la carnea aflată în congelator, lapte vărsat din cauza ambalajului prost sau mai știu eu ce. Odată încinsă, cutia aia de plastic nu va emana un miros neplăcut în toată bucătăria ?

frigider_3 frigider_1 frigider_2

 

frigider_4 frigider_5 frigider_6

 

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Frigider cu dezghețare automată ?

  1. gabriela

    Miros neplacut putin spus….si daca nu il ai pe suport cu roti poti renunta la o luna de sala

    Reply
    1. revo Post author

      Zanussi asta nu avea roti din fabrica. Asta ma gandeam si eu, ca daca-l pui intr-un loc greu accesibil, nu stai sa golesti tava aia mereu.

  2. flo

    la mine e infundata sau ceva de genul gaura aia din interiorul frigiderului si nu se mai scurge apa, aveti idee oare de ce s-a infundat?

    Reply
    1. revo Post author

      ai încercat să-l lași 1-2 zile scos din priză ?

Spune-ți și tu părerea: