Frigiderele cu display chiar mi se par o idee bună

By | January 13, 2016

Nu știu dacă am apucat să vorbim despre acest lucru, dar eu de mult mă tot gândesc la un frigider cu ecran LCD. Spre deosebire de multe alte lucruri pe care s-a forțat montarea un display în ultimul timp, în cazul frigiderelor chiar văd utilitatea și sunt surprins că nu au apărut până cum.

Anul acesta la CES Samsung a adus un fridiger cu un display LCD Full HD de 21.5″. Are și trei camere foto (probabil una pentru fiecare raft) care fac poze pentru ca tu să poți vedea de pe telefon ce mai ai prin frigider și alerte care-ți spună că ar trebui să mănânci salata aia de boeuf până nu se strică.

Pe lângă asta, comunică și cu TV-ul și are și boxe, pentru a putea fi folosit și el pe post de TV. Deja fiecare gospodărie are și un mic televizor în bucătărie, n-ar fi o idee bună să nu mai ocupi spațiul și cu un TV? La noi în bucătărie frigiderul este orientat direct spre masă.

Pe lângă chestiile la care s-a gândit Samsung, eu mă gândeam la ceva și mai mișto. Un scanner ca la casele de marcat, prin fața căruia să treci fiecare produs pe care-l cumperi. Ştii direct ce cantitate ai în frigider și aproximativ ce perioadă de valabilitate are fiecare aliment. Eu aș avea răbdare să le scanez înainte să le bag în frigider.

Dar mai este mult până acolo. Deocamdată în România nu avem o bază de date bună cu coduri de bare și după cum bine știm, probabil primele frigidere de acest timp vor avea probleme și vor fi foarte scumpe. D-abia peste 5 ani poate vom ajunge să ne facem selfie cu frigiderul.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “Frigiderele cu display chiar mi se par o idee bună

  1. bancuri

    Salut!
    Iti propun un bussines… un fel de start up… facem un soft (aplicatie web) pentru telefoane (smartphone)… cu ce tre’ sa stii despre ce ai in frigider. Eu sunt programator… o sa ma ocup de chestiile tehnice (program, aplicatie web… tu de vanzari a aplicatiei….. facem ceva bani.
    Daca te intereseaza da un mail: rast_ro@yahoo.com

    Reply
  2. Ovidiu

    E fain sa se poata vedea ce ai in frigider…atat timp cat este plin. Dar daca ai oaspeti surpriza si ii inviti in bucatarie si pot vedea in frigider fara sa-l deschida… sa vezi atunci distractie :))

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu funcționează așa 🙂 Camerele fac o poză doar când închizi ușa și apoi acea poză e disponibila pe smartphone. N-o să te facă în public de rușine 🙂

    2. Ovidiu

      M-am mai linistit :)) Ma gandeam ca este ca SmartTV-ul care te asculta fara sa stii :))

Spune-ți și tu părerea: