Gata cu starea de alertă, liber la COVID

By | March 9, 2022

De astăzi starea de alertă s-a încheiat în mod oficial în România. Și pentru că nu mai există stare de alertă, nu mai există o bază legală pentru a impune restricțiile împotriva COVID19. Drept urmare:

  • Masca nu mai este obligatorie pe nicăieri;
  • Nu se mai cere certificat verde la intrarea în mall-uri;
  • Nu mai sunt limitări cu privire la numărul de persoane care au voie în același timp într-un spațiu public sau centru comercial;
  • Nu mai sunt limitări legate de orar / program de funcționare;
  • Nu se mai cere certificat verde la intrarea în țară;
  • Nu vor mai exista spitale dedicate COVID;
  • Școlile vor funcționa normal, fără învățământ la distanță;
  • Nu te mai verifică nimeni dacă stai în carantină sau nu;

Toate sunt cu titlul de “recomandări”.

De ce s-a luat această decizie atât de brusc? Rafila are un răspuns destul de competent și bine documentat, care demonstrează modul elaborat în care guvernul PNL a luat decizia de a introduce restricții:

Întrebat de ce România a decis să scoată „dintr-o dată” toate restricțiile și nu le-a eliminat treptat, Rafila a afirmat: „Este o întrebare la care nu am un răspuns foarte concret. Vă dați seama, și eu sunt solidar cu decizia Guvernului României de a nu prelungi această stare de alertă”. [sursă]

Rafila demonstrează prin această declarație că este un bufon. Iar PNL este un partid de clovni (că de PSD știam deja). Nu poți să fii medic și să privești alți medici în ochi – care au dus greul în ăștia doi ani, care au dormit pe cutii de carton pentru că nu mai erau loc pe paturi, care au leșinat de epuizare, care au lucrat non stop sub stres, care nu și-au luat concedii, care au plâns de neputință – și să le spui: “Gata, dragi colegi! De mâine nu mai avem nicio restricție!”

Practic prin această abolire peste noapte a restricțiilor le dă apă la moară creștinopaților conspiraționiști: “Vedeți bă, v-a ținut ăștia ca proștii cu botniță doi ani de zile!

În momentul în care Rafila face anunțul ăsta, România are 5.461 de cazuri noi, 101 decese și 695 pacienți la ATI.

Sfatul meu, ca până acum, este să vă păziți în continuare pe cont propriu. Eu voi purta în continuare mască în spații închise și voi evita aglomerațiile.

Statul, ca de obicei, demonstrează că e inutil.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “Gata cu starea de alertă, liber la COVID

  1. Giovani

    “Practic prin această abolire peste noapte a restricțiilor le dă apă la moară creștinopaților conspiraționiști” EXACT!!!!

    Reply
  2. Andrei

    O decizie cel putin pripita si hazardata daca nu de-a dreptul prosteasca.

    Reply
    1. Revo Post author

      Treptat, când situaţia o permite (cazuri mai puţine) şi când afară e mai cald. Renunţat mai întâi la mască pe stradă, văzut evoluţia cazurilor, renunţat la restricţii orare, văzut evoluţia cazurilor, renunţat la limită de persoane în spaţiu închis, văzut evoluţia, renunţat la purtat mască în interior, văzut evoluţia. Nu tai tot şi apoi vine valul peste tine şi te trezeşti că n-ai spitale COVID şi paturi pentru bolnavi.

Spune-ți și tu părerea: