Cineva a făcut o hartă cu adăposturi antiatomice

By | March 10, 2022

Voi ştiaţi care este adăpostul antiatomic de la voi din zonă? Este genul de informaţie pe care îţi ia 5 minute s-o afli şi care îţi poate ehm … hai să nu ajungem până acolo.

Când stăteam în Militari ştiam, pentru că locuiam chiar într-un bloc cu adăpostul la subsol. Dar de când m-am mutat, habar n-aveam care-i cel mai apropiat.

Ei bine, cineva a făcut o hartă cu adăposturile antiatomice pe site-ul robuncar.ro. Lista lor este preluată de la IGSU, aşa că sunt cele oficiale. Trebuie privite însă cu scepticism. Multe dintre aceste adăposturi sunt de fapt subsoluri de blocuri şi practic sunt acolo doar cu numele. În realitate probabil că sunt ocupate cu borcane de murături şi butoaie de varză.

L-am văzut pe cel de la subsolul blocului din Militari şi am fost fascinat când am văzut chiar şi un fel de pompă manuală cu manivelă pentru purificarea aerului. Cu alte cuvinte, a fost gândit cu simţ de răspundere. Însă evident, pompa aceea este acolo din ’70, de când s-a construit blocul. Era ruginită şi nefuncţională. Cine să plătească şi să se îngrijească de ea?

De asemenea ştiu că (aproape) în fiecare an sună un poliţist de la Poliţia Locală ca să întrebe una alta despre adăpost. A sunat şi anul acesta. Şi cam atât.

În fine, dacă sunteţi curioşi, bănuiesc că nu strică să vă duceţi la adresele respective şi să întrebaţi oameni la întâmplare pe stradă: “Nu vă supăraţi, ştiţi unde este adăpostul antiatomic?!” Eventual să fiţi şi îmbrăcaţi mai army aşa 😀

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: