George de la BCR a împlinit 2 ani și are 1 milion de clienți activi (nu și Google Pay)

By | October 27, 2020

BCR a susținut astăzi o conferință online unde a prezentat câteva cifre cu privire la George. Printre invitați s-au numărat și Dan Oros, head of marketing la Google România și probabil de aici toată presa a tras concluzia că Google Pay se va lansa astăzi oficial în România. Recunosc că și eu am luat în calcul această posibilitate, dar am așteptat să mă conving. De altfel BCR a mai spus la o altă conferință că ei sunt deja pregătiți și că de îndată ce Google Pay va veni în România, va funcționa cu BCR. Se pare totuși că nu va fi azi acea zi.

Ca să creeze un cadru pentru prezentarea BCR, Dan Oros a prezentat câteva date despre cum s-a văzut pandemia la Google:

Așa cum era de așteptat, subiectele care au legătură cu coronavirus domină căutările, iar Google a implementat un fel de dashboard care apare atunci când cauți cuvântul “coronavirus”. Interesant, nu știam de el. Pe lângă asta, românii sunt în continuare interesați de iPhone-uri mai vechi, dar și de Chromecast! Yey!

Apoi a avut o intervenție și Daniel Rusen – Marketing & Operations Microsoft Romania, care probabil că a citit articolul meu, pentru că a povestit despre cum a lucrat Microsoft împreună cu Regina Maria pentru implementarea clinicii virtuale. Tot apropo de digitizare.

Revenind la BCR, George se pare că o duce bine. Este pe locul 1 ca review-uri pozitive în Google Play Store, cu 80.000 de review-uri. Știu că vă întrebați cum arată restul clasamentului, așa că îl puteți vedea mai jos:

george bcr feedbackUn milion de clienți activi mi se pare că sună foarte bine. Mi se pare interesant și faptul că deși s-a stat mai mult acasă în ultimul timp, 9 din 10 useri au folosit tot varianta mobilă a aplicației.

Cei de la BCR au vorbit și despre funcțiile pe care le-au introdus anul acesta și despre cele care urmează să fie lansate.

george bcr roadmap

Instant payment, amânare de rate, ATM finder, moneyback, curios că de la lansarea din 2018 și până în Q2 2020 nu aveau notificări push. Acum se lucrează la George pentru persoane juridice, informații despre pensii și multibanking, adică posibilitatea de a adăuga conturi de la mai multe aplicații. Multibanking-ul pare foarte interesant, dar nu-i prima dată când o menționează și totuși încă nu s-a întâmplat. Eu unul d-abia aștept să văd o bancă destul de curajoasă pentru a face acest pas.

În concluzie, cu Google Pay sau fără, George o duce bine. Nu sunt client BCR, dar sper ca George să capete cât mai multă popularitate, pentru a impune și celorlalte aplicații de banking să inoveze și să nu se mai culce pe o ureche.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “George de la BCR a împlinit 2 ani și are 1 milion de clienți activi (nu și Google Pay)

  1. Dragoș

    Are soția cont la BCR, dar George mi se pare praf în comparație cu ING Homebank. Funcționalități greoaie, nu are unele funcții necesare sau încă nu le-am descoperit. Și da, acum arata mai bine, la început era dezastru

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu știu cum arată acum, dar mie acum doi ani la lansare mi se părea că arată foarte bine și prezentau niște feature-uri SF, cum ar fi posibilitatea de a da “undo” la o tranzacție.

Spune-ți și tu părerea: