Oare nu-i cam mult plastic aici?

By | October 28, 2020

Această cutie costă 23.3 lei și conține 15 bomboane de ciocolată. Mă uitam la ea și mă gândeam ce ușor ar fi să mai reducem consumul de plastic. Oare aceste bomboane nu ar fi avut un gust la fel de bun dacă ar fi fost ambalate într-o cutie de carton? Oare cât reprezintă acea cutie din prețul total al produsului?

În privința prețului putem face un calcul grosier, că Ferrero Rocher se vând și cu alte ambalaje. Patru bomboane costă la eMAG Supermarket 5.22 lei. Deci 16 bomboane ar costa 20.88 lei. Așadar am putea mânca o bomboană mai mult cu 2.42 lei mai puțin și ne-am bate și mai puțin joc de mediul înconjurător. Sau am putea mânca în total 18 bomboane cu 23.49 lei.

Toată treaba este să ne dorim asta, că Ferrero nu are motiv să se schimbe ambalajul dacă bomboanele se vând în continuare.

Și-s multe astfel de exemple. Eu mi-am propus să ocolesc produsele ambalate într-o cantitate obscenă de plastic. Până să ajungem efectiv la reciclat, poate măcar reușim să mai reducem din plasticul consumat. Că de reciclat știm cum funcționează în România.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Oare nu-i cam mult plastic aici?

  1. Dragos

    Stai linistit ca acele cutii ajung refolosite sa tina alte chestii in ele pe la cei cu kinderi 🙂

    Reply

Spune-ți și tu părerea: