Nu înțeleg logica Google apropo de AI și Google Assistant

By | February 12, 2024

Când au apărut chat boții mi-am zis: “ce oportunitate mare pentru Google, care deja are Google Assistant preinstalat pe milioane de telefoane!”. În mintea mea, tot ce trebuia să facă Google era să îl convertească pe Google Assistant la AI. Iar apoi, văzând cât de bine se descurcă ChatGPT cu preluarea comenzilor vorbite din limba română, mă gândeam că în sfârșit îi vom putea da telefonului task-uri în limba română.

Dar nu. Ei au zis că fac Bard.

Ok. Au făcut Bard (prost nume), l-au lansat prin martie 2023 dar nu au făcut și o aplicație dedicată pentru Bard, așa cum au OpenAI și Microsoft. Mi se pare că citisem pe undeva o explicație și motivul era că Google nu vrea să facă aplicație separată pentru că vrea să integreze Bard în Google Assistant. Ok…

Apoi a apărut Gemini (prost nume). Iar Gemini a funcționat aproximativ o lună sau două în paralel cu Bard.

Zilele trecute au anunțat că Bard va deveni Gemini. Și că fac o aplicație dedicată pentru Gemini!!! (Care bineînțeles nu este încă disponibilă pentru România).

Doar că Gemini nu e integrat în Google Assistant. Și pare că cei care instalează aplicația Gemini trebuie să aleagă între a folosi Google Assistant sau Gemini 😐

Nu știu, pur și simplu nu le înțeleg logica. Aveau un nume foarte potrivit (Google Assistant), aveau aplicația “implantată” pe milioane de dispozitive, aveau LLM-ul, tot ce trebuiau să facă era să le combine.

Cred că i-a lovit rău OpenAI și acum pur și simplu aleargă de colo-colo fără o strategie concretă, altfel nu-mi explic.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Nu înțeleg logica Google apropo de AI și Google Assistant

  1. Sorin

    Bard macar era un nume cat de cat unic, daca cauti Gemini pe Google (sic) iti da 1000 de chestii fara nicio legatura
    Poate sunt eu paranoic, dar mi se pare ca aplicatia separata de Assistant e ca sa “pedepseasca” UE pentru toate sicanele si amenzile. Assistant nu pot sa il retraga usor, dar pot sa nu dea acces la Gemini pana nu sunt lasati sa acceseze datele cum vor ei.

    Reply
  2. Mihai

    Singura chestie la care mă gândesc este că le este frică de rezultatele neprevăzute din interacțiunea cu AI-ul (rasism, lgbtq, chestii de genul) și de aia încă le țin separat.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: