Spotify se aude mai prost pe aplicația de Windows decât pe web. Doar mie mi se pare?

By | February 11, 2024

Nu ascult muzică foarte des de pe laptop pentru că de obicei ascultăm pe Sonos. Dar pe laptop am descărcat aplicația Spotify pentru Windows 11 pentru că uneori mai dau cast de pe laptop către Sonos și pentru că rareori mai ascult muzică și pe căști. Doar că de fiecare dată când am ascultat muzică pe laptop prin aplicația Spotify, sunetul mi s-a părut foarte plat. Inițial am crezut că atât pot căștile mele și că or fi tunate mai mult pentru gaming decât pentru muzică.

Până când mi-am dat seama că aceeași melodie sună mai bine dacă o ascult pe YouTube. Și apoi mi-a venit ideea să ascult aceeași melodie în paralele pe aplicația Spotify de Windows și pe aplicația Spotify din browser (Chrome). Și ce să vezi? Pare că pe web se aude mai bine decât pe aplicația dedicată.

Impossibru!, mi-am zis. Nu are cum! Pe web teoretic este AAC limitat la 256kbit/s. Pe aplicație ar trebui să urce până la 320kbit/s. Am zis că poate am eu vreo setare greșită și că o fi calitatea setată pe “low”. M-am uitat în setări și totuși Audio Quality  era pe “Very High”. M-am jucat la egalizator, l-am trecut prin toate presetările și parcă tot nu suna cum trebuie.

Apoi am zis să caut pe Google să văd dacă mai au și alții această problemă.

Și evident că nu sunt singurul căruia i se pare așa. Am găsit un thread pe forumul Spotify din 2014 în care mai multor oameni li se pare același lucru.

Soluția? Aparent dezactivarea hardware acceleration.

Am dezactivat-o și nu știu dacă este placebo sau chiar se aude mai bine.

Îmi scapă însă motivul pentru care Spotify nu a rezolvat această problemă timp de 10 ani…

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Spotify se aude mai prost pe aplicația de Windows decât pe web. Doar mie mi se pare?

  1. Alex Dumitru

    Nu te contrazic, dar aplicatia e cam tot aia, pentru ca pe Windows e doar un wrapper pentru web app. Teoretic, ar trebui sa aiba posibilitatea sa se auda mai bine pe Windows, pentru ca wrapperul le ofera mai multe libertate.

    Eu am auzul atat de fin incat n-am reusit sa fac diferenta intre spotify si tidal, asa ca am renuntat la tidal, pentru ca e aplicatia foarte proasta.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: