AI-ul Bard de la Google s-a lansat în sfârșit în România!

By | July 13, 2023

Un pas mic pentru om, un pas măreț pentru români. Chatbot-ul bazat pe AI Google Bard a fost astăzi lansat oficial în România, deci puteți discuta cu el în limba română. Dacă vreți să-l încercați, puteți intra direct pe bard.google.com.

Începând de astăzi, Bard este disponibil în toate cele 27 de țări din Uniunea Europeană și în 40 de limbi. Puteți folosi bard în limba română pentru a scrie poezii, cod, script-uri, email-uri, mesaje și bineînțeles, pentru a primi răspuns la întrebările care vă macină. Nu uitați însă că soluția este experimentală, așa că mai pot apărea erori printre răspunsuri, așa cum se întâmplă și cu celelalte soluții bazate pe AI, de altfel.

Eu l-am folosit deja. L-am întrebat de ce a durat atât de mult să se lanseze Bard și în România. Iată ce mi-a răspuns:

L-am întrebat și care este diferența dintre Bard și ChatGPT-4. Iată ce a răspuns:

Practic aș fi putut să scriu acest articol în întregime folisindu-mă de Bard. Din cele două întrebări am reușit să extrag informația de care aveam nevoie pentru a spune și despre lansarea Bard în România și despre diferențele dintre Bard și soluția OpenAI.

L-am folosit un pic și cred că am observat două diferențe majore față de ChatGPT. În primul rând, pare că informațiile sunt mai actualizate. Dacă nici Google nu are informații în timp real, atunci cine?

În al doilea rând, mi se pare că Bard răspunde mult mai rapid față de ChatGPT și nu se ferește să spună că nu are destule informații despre un anumit domeniu. Cu alte cuvinte, decât să improvizeze și să dezinformeze, Bard preferă să spună că nu știe despre ce este vorba, ceea ce mi se pare mult mai ok.

În concluzie, distrați-vă cu el și să-mi spuneți și mie ce constatați pe parcurs 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: