Google a alcătuit un top cu cele mai apreciate castele și cetăți din România

By | August 10, 2023

S-a făcut un an de când Google a dat premiul “Recenzia de Aur” pentru restaurantele, hotelurile și cafenelele cu cele mai bune review-uri primite în 2022 pe Google Maps. M-am uitat și eu pe lista de atunci și am constatat cu dezamăgire că un an mai târziu, tot n-am avut timp să trec pe la acel local din București premiat pentru burgerii buni.

Din păcate, anul acesta Google nu a mai organizat “Recenzia de Aur” pentru HORECA, ci pentru … castele și cetăți. Câștigătorul din fiecare regiune istorică a României a fost locația cea mai apreciată din această categorie, adică cea care a avut cel mai mare număr de recenzii pe Google Maps în regiunea sa și un rating de peste 4,5 stele.

Lista este însă bună ca inspirație pentru o plimbare prin țară.

Regiune Monument istoric Oraș
Maramureș Castelul Károlyi  Carei
Crișana Cetatea Oradea Oradea
Banat Bastionul Maria Theresia Timișoara
Oltenia Cetatea Medievală a Severinului Drobeta-Turnu Severin
Muntenia Castelul Peleș Sinaia
Dobrogea Cetatea Medievală Enisala Enisala
Moldova Palatul Culturii Iași
Bucovina Cetatea de Scaun a Sucevei Suceava
Transilvania Cetatea Alba-Carolina Alba Iulia

Și iată și o hartă unde sunt adăugate toate aceste cetăți.

Eu din listă am văzut Peleșul (evident), Alba-Carolina, care mi s-a părut foarte frumoasă și bine conservată, și parțial Cetatea de Scaun a Sucevei. Parțial în sensul că mi se pare că am nimerit fix într-un moment în care se făceau lucrări de restaurare și am văzut-o mai mult pe afară. Am înțeles însă de la ai mei care au fost recent că e destul de frumos pusă în valoare.

Ca mențiune specială, eu aș adăuga și Râșnov, care mi-a plăcut de fiecare dată de când am văzut-o.

În fine, practic majoritatea listei nu am văzut-o, așa că o să mi le adaug și eu pe hartă. Păcat că Google nu a mai acordat “Recenzia de Aur” și pentru restaurante anul acesta.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Google a alcătuit un top cu cele mai apreciate castele și cetăți din România

  1. Dragos

    Perfect! Le-am marcat si eu in google maps. E pacat sa le ocolim daca sunt in zona cand calatorim prin tara (mai ales ca din topul lor doar in trei dintre ele am fost, iar de restul nu stiam)

    Reply

Spune-ți și tu părerea: