GoPro Hero 9 adaugă încă un display, filmare 5K și vine cu un preț interesant dar schimbă form-factorul

By | September 17, 2020

GoPro Hero 9 vine cu multe funcții noi și pare un update major de la Hero 8. În primul rând va avea un al doilea display, poziționat în partea din față. Chestia asta mi se pare super ok, pentru că la GoPro se întâmplă destul de des să filmezi cu lentila orientată spre tine. În al doilea rând, Hero 9 va filma și 5K, rezoluție care le va permite celor care fac clipuri 4K să mai facă un pic de reframing în caz că n-au tras bine din prima. Și nu în ultimul rând, Hero 9 va avea protecția lentilei interschimbabilă, ceea ce înseamnă că o vei putea schimba dacă se zgârie sau că vei putea adăuga diverse filtre gen fish-eye (cum este Max Lens Mod).

Pe scurt, iată lista completă de feature-uri, cu cuvintele lor:

✔ 23.6MP Sensor
✔ 5K Video
✔ 20MP Photo
✔ 30% Longer Battery Life
✔ Front-Facing Display
✔ Removable Lens
✔ HyperSmooth 3.0️
✔ TimeWarp 3.0
✔ Webcam Mode
✔ In-Camera Horizon Leveling
✔ Mod Ready
✔ Waterproof + Rugged

Și clipul de prezentare:

Chestia cu protecția lentilei nu-i nouă, a fost și pe Hero 7, însă din păcate lentilele de pe Hero 7 nu sunt compatibile și cu Hero 9. De altfel, principala “problemă” a lui Hero 9 este că este a doua oară când GoPro va schimba form factorul. L-a schimbat o dată când a trecut de la Hero 7 la Hero 8 și acum îl schimbă din nou. Asta înseamnă că nici accesoriile pentru Hero 1-6, nici cele pentru 7 și nici cele pentru 8 nu vor fi compatibile cu noul model. Ceea ce pentru oamenii care sunt de mult timp în ecosistemul GoPro ar putea fi enervant. Totuși, schimbarea de formă a fost necesară pentru a înghesui display-ul și o baterie mai mare.

Ce mi se pare însă interesant este schema de preț aleasă de GoPro pentru Hero 9. Teoretic, Hero 9 ar costa 480€ sau 530€ cu bundle de încă 3 accesorii. Însă dacă îl cumperi “la abonament”, costul final este 380€ pentru cameră sau 430 € pentru bundle. Adică plătești mai puțin și primești stocare în cloud și reduceri la diverse accesorii pe site-ul GoPro timp de un an. Chestia asta pare “too good to be true“, dar am verificat pe site, am adăugat GoPro-ul în coș și se pare că nu plătești nimic în plus pe lună. Probabil GoPro speră ca după un an de beneficii să vrei să plătești în continuare încă un abonament de un an pentru a le păstra. gopro hero 9 prețgopro hero 9 bundle

În concluzie, eu cred că vor fi două tipuri de păreri despre GoPro Hero 9: părerile oamenilor mulțumiți și părerile celor care au apucat să cumpere Hero 8.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “GoPro Hero 9 adaugă încă un display, filmare 5K și vine cu un preț interesant dar schimbă form-factorul

  1. Mario

    Eu sunt in categoria “aia ce au cumparat 8”:
    Suna bine tot ce are 3.0 in coada, suna bine bateriile mai mari (desi si astea tin cam 1h si probabil ecranul ala fata va face ca bateria de al 9 sa fie tot pe acolo).
    Dar nu as schimba totusi 8-ul, pentru ceea ce fac eu cu ea imi este egal cu 0 ecranul fata.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: