Greu cu editarea video

By | March 4, 2018

Anul acesta mi-am propus să creez mai mult conținut video pentru blog. Nu vreau să mă fac vlogger, dar cred că îmi va folosi să știu să fac și video. Și pe măsură ce mă chinui cu Premiere Pro, realizez cât de greu este să produci un video cu adevărat bun.

Cel mai greu lucru mi se pare să faci cut-uri. Acum am pregătit un video pe care să-l public mâine pe canalul de YouTube. M-am chinuit mai bine de o oră să reduc la două minute (și un pic) câteva cadre care însumau cinci minute. Tai, vezi că secvența se potrivește ca o nucă în perete, dai undo, mai tai o dată și așa mai departe. În tot acest timp ajungi să te uiți de o sută de ori la acele cinci minute de secvențe și să te plictisești îngrozitor de clip. De fapt, ajunge să te irite orice sunet, pe care l-ai învățat deja pe de rost. E o muncă repetitivă care îți solicită și văzul și auzul și îți roade psihicul.

După ce termini clipul, să vezi distracție când cauți o melodie potrivită. Mai pierzi încă o oră. Din nou, trebuie să asculți și să vezi cum se potrivește fiecare melodie pe clip. După ce ai rezolvat și cu asta, cu siguranță nu vei mai vrea să asculți acea melodie în următorii ani.

Toate astea pentru un clip de două minute.

Pentru unul de zece minute, distracția se înmulțește cu 5. Îmi imaginez că devine și mai greu dacă trebuie să și vorbești în acel video în timp ce prezinți ceva. Sau mai frumos, să te filmezi în public, în timp ce toată lumea să uită chiorâș la tine. Indiferent de cât de multe automatisme ți-ai făcut, editarea video tot îți consumă ceva timp.

Doar că … rezultatul îți aduce într-adevăr foarte multă satisfacție 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Greu cu editarea video

 1. Sorin

  Lucrurile bune se realizează cu multă trudă.
  Iar aprecierea va fi pe măsură.
  Eu doar bănuiesc ce înseamnă “trudă”, pentru că sincer, nici nu aș avea curaj să mă apuc de editare video. Chiar și pentru relativ simple prelucrări ale unor imagini, pentru o calitate care să mă satisfacă, timpul consumat este incredibil. Pentru video se înmulțește cu 5 ! Sau chiar cu 10… Și încă nu s-a pus în discuție iluminarea, machiajul și de ce nu… animatoarele. Or fi avînd și ele vrun rost… Doar că atunci vorbim de un cu totul și cu totul alt nivel.
  Spor la video-editat !

  Reply
 2. Marius

  Cu cat faci mai mult cu atât înveți și te miști mai repede. 🙂
  Așa ziceam și eu la inceput… apoi… 🙂

  Reply

Spune-ți și tu părerea: