Guvernarea PSD PNL face ce știe mai bine. Crește taxele pentru cei care duc țara în cârcă

By | August 2, 2023

Sunt atât de multe bătăi de joc pe care mi-aș dori să le adresez în acel proiect de modificări fiscale încât mă tem să nu fiu incoerent și să sar de la una la alta în acest articol.

În primul rând, nu o să uit niciodată cum prin vara lui 2017, în iulie mai precis, în timpul nunții, am primit un mail de la contabilă cu o listă lungă de modificări fiscale, care ne forțau să regândim strategia afacerii. Total din senin, la mijlocul anului, guvernul PSD de atunci a decis că mai are nevoie de niște bani. Iar asta ne-a pus pe noi pe jar să încercăm să ne gândim ce schimbări să facem astfel încât să limităm daunele.

Așa și acum. Când oamenii sunt în concedii și nu sunt atenți la politică, guvernarea (PSD-PNL de această dată) lucrează cu drag și spor pentru interesul propriu. Exact în același stil în care au făcut-o acum șase ani. Și exact în stilul “noaptea ca hoții” în care au dat și OUG 13.

Deja am făcut alergie la cuvântul PSD. De fiecare dată când aud PSD și “Guvernare” în aceeași propoziție parcă simt că începe să mă mănânce pielea, ca și cum m-aș fi atins de râie.

Nu o să intru în toate detaliile măririlor de taxe. Sunt atât de multe măriri de taxe și de TVA încât este logic ce o să se întâmple. De data aceasta nu scapă nimeni de mărirea de taxe. Toate categoriile sunt vizate. De la muncitorul de pe șantier care va plăti CASS, până la IT-ul care va plăti impozit peste 10.000 lei brut. Iar în zona PFA-urilor este jale. Va urma o avalanșă de falimente ale PFA-urilor și microîntreprinderilor și o avalanșă de scumpiri de prețuri.

Ca idee, PNL mărise deja impozitul pe dividende anul trecut, de la 5% la 8%. Acum vine și PSD la ciolan și-l mărește de la 8% la 10%. Practic în doi ani s-a dublat impozitul pe dividende grație cuplului PSD PNL.

Știți ce se va întâmpla, nu? Vor mări taxele, vor crește prețurile, iar în toamna lui 2024, înainte de alegeri, vor mai mări pensiile cu 100 de lei. Iar populația îi vor vota fericiți, uitându-se iar după morcov și pierzând din vedere faptul că în cei 4 ani de guvernare au fost păgubiți cu mii de lei. Și că acei 100 de lei vor valora în toamna lui 2024 cât două baxuri de hârtie igienică.

Eu mereu mă întreb: oare câte creșteri de taxe mai suportă românii? Oare câte creșteri de prețuri mai suportă? Oare câți ani la rând îi vor mai vota pe aceeași găinari de la PSD și PNL?

Eu unul îmi păstrez atitudinea pe care v-am mai detaliat-o pe aici. Nu am ce discuta cu membri de partid de la PSD (și mai nou de la PNL). Dacă într-un cerc de cunoscuți apare vreunul de la PSD sau PNL o să fac tot posibilul să-i spun în față că este un apendice al societății cu care eu nu pot interacționa. Dacă aflu că restaurantul preferat e al vreunui membru PSD îmi fac spălătură gastrică nu mai calc în vecii vecilor pe acolo. Dacă aud de vreun cunoscut că votează cu PSD îi spun drept în față că ori e prost, ori e ticălos.

Nu vreau nimic din ce oferă un pesedist și nu mă interesează nimic din ce are de spus un pesedist.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

14 comentarii la “Guvernarea PSD PNL face ce știe mai bine. Crește taxele pentru cei care duc țara în cârcă

  1. Dima

    Hai să votăm atunci cu USR, că tare bine arată orașele conduse de primari progresiști: gunoaie neridicate la tot colțul, terenuri virane neîngrijite cu bălării de 2 metri înălțime unde crește ambrozia în voie, câini vagabonzi pe străzi care se înmulțesc necontrolat și pun în pericol viața oamenilor, etc. Și asta se întâmplă fără ca USR ca partid să fie la guvernare.
    În 4 ani cu progresiștii usr la putere vom avea drogați pe străzi, corturi cu imigranți din Bangladesh în centrul orașelor și stegulețe lgbt în locul tricolorului. Ca-n Toronto și San Francisco.

    Reply
    1. Yonkers

      Corect. Eu locuiesc într-un oraș păstorit de un primar usr. În afară de postări festiviste pe fb și ședințe (postate tot pe fb) demne de comici vestiți ai ecranului, nu s-a întâmplat nimic bun în urbe. Când aud de usr mi se face greață, când aud de pnl mi se face milă, cand aud de aur mă umflă râsul.

    2. Sorin

      Dima, da-mi voie sa iti spun ca esti prost. Prost de-ala clasic, ca in povestea drobului de sare.
      Te sodomizeaza pesede si satelitii lui de 30 de ani, fara alifie, dar tu esti ingrijorat ca o sa vina USR-ul sa-ti infiga steagul in curcubeu.

    3. Dima

      @Sorin Prefer să fiu ”prost”, dar să nu îmi pară rău mai târziu pentru votul acordat.
      E suficient să deschizi larg ochii și să te uiți cum arată marile orașe occidentale, care sunt conduse de ani de zile de primari progresiști: degradare morală, criminalitate scăpată de sub control, valuri de imigranți care nu vin să lucreze, să se integreze, ci doar ca să primească pomeni și să creeze probleme.
      Fii tu ”deștept”, votează USR și să nu te miri pe urmă că vei ajunge să trăiești într-o astfel de distopie progresistă.

    4. Sorin

      Pana una alta, in lumea reala am primar(i) PNL si n-am marcaje pe asfalt. Sau asfalt in multe locuri. Inainte am avut primar(i) PSD si au umplut orasul de blocuri. Se retrocedeaza parcuri si apoi se dau aurtorizatii sa se construiasca blocuri in ele.
      Tot soiul de intamplari neprogresiste, conservatoare, crestinesti am putea spune.
      Vestea buna e ca nu vor mai venii gheii sa ne ia copiii, ca n-au ce sa faca cu ei. N-au parc, n-au gradinita, n-au scoala. Se vor duce in Olanda lor progresista sa-i puna sa mearga cu bicicleta ca salbaticii si sa se bata cu valurile de migranti.

    5. Revo Post author

      @Dima, stai un pic. Orașele arată așa doar acum? Nu cumva arătau așa de dinainte?
      Tu ori ești foarte, foarte naiv, ori ai ceva rude prin PSD.
      Acum, în 30 de ani de anti-progresiști la putere nu avem sistem medical, nu avem învățământ, nu avem autostrăzi, nu avem infrastructură, nu avem turism, nu avem justiție. Nu avem nimic. Iar tu te temi că vin imigranții peste noi. N-au de ce să vină, au și ei demnitatea lor.
      Apropo, ai fost în Bangladesh, Toronta sau San Francisco? Sau doar vorbești așa din poveștile care circulă printre postacii PSD?

      @Yonkers, despre ce oraș este vorba?

  2. vlad

    Romanii sunt un popor de slugi. Uite ce m*** ne-a dat austria, dar romanii tot merg acolo in concedii, tot folosesc benzinariile, banciile lor.

    Stiu ca nu vrei sa auzi asta, dar eu am mai auzit si pe la colegi, USR a dezamagit o parte din votanti. Si se vede si in sondaje, au scazut de la 20% la 12%.

    Eu personal singurul de care sunt multumit este Nicusor. Imi pare rau ca nu stie sa faca marketing sa il voteze si prostii, poate se apuca acum sa puna niste panselute…

    In rest o sa fie o absenta tot mai mare la vot. Vor merge doar acei bugetari si pensionari multumiti de 100 aia de lei in plus, desi sunt de fapt mai saraci.

    Reply
    1. Yonkers

      M*** am luat de la Europa, Austria a fost marioneta sacrificată…probabil și Olanda (sau Țările de Jos, pe nou).

    2. Revo Post author

      Nu, m*** nu am luat de la Europa. N-ai cum să spui asta când UE pompează tone de bani în noi și noi nu suntem în stare să îi absorbim și să facem ceva cu ei.
      M*** am luat jumate jumate de la Austria, care este un stat acaparat de Rusia și a doua jumătate de la Iohannis, Bode și Ciucă. Trei impotenți care nu au fost în stare să dea de pământ cu țăranul de Nehammer și cu toată Austria lui.

  3. dumy

    Dacă fraza “Nu vreau nimic din ce oferă un pesedist și nu mă interesează nimic din ce are de spus un pesedist.” era adevărată, stimabilul Yonkers era deja banned (“banat” în lb română?).
    Nu dau cu parul, doar zic.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: