HBO Max produce un serial românesc cu spioni, Ceaușescu și agenți CIA!

By | September 28, 2022

Tovarăși! Sunt deosebit de entuziasmat de acest anunț. Practic n-am mai fost așa de entuziasmat de când Amazon a anunțat Comrade Detective, pe care, apropo, nici acum nu am reușit să-l văd.

Acum este vorba despre HBO Max, care produce un serial original, filmat în România și Ungaria. Serialul se numește Spy/Master și va avea 6 episoade a câte 50 de minute.

Acțiunea din Spy/Master este plasată la apogeul Războiului Rece și prezintă o săptămână din viața lui Victor Godeanu (Alec Secăreanu), mâna dreaptă a lui Nicolae Ceaușescu și cel mai important consilier al acestuia. Totuși, Godeanu are un secret. Este agent dublu și trebuie să scape din România și de Ceaușescu înainte ca acoperirea lui să fie compromisă.

Având doar o șansă de a rămâne în viață, el se folosește o călătorie diplomatică în Germania pentru a fugi în Statele Unite. Ajutat de o agentă Stasi sub acoperire și fostă iubită (Svenja Jung, Deutschland ’89), dar și de un agent CIA (Parker Sawyers, Southside with You), Godeanu trebuie să evite agenții KGB și spionii propriei țări (Ana Ularu și Laurențiu Bănescu), pe deplin conștient că dezertarea îi pune familia în pericol de moarte.

Iată și “poza de profil” a serialului:

Destul de plauzibil. Nu cred că un tip american de culoare nu ar fi fost o alegere bună de spion CIA în România. Ar fi trecut neobservat în orice situație, având în vedere cât de mulți români de culoare erau înainte de ’89 în România.

Lăsând gluma la o parte, mă bucur să văd că cineva încearcă să producă ceva despre comunism și cu un scenariu ficțional, nu numai întâmplări triste și adevărate.

Nu se știe încă data de lansare sau alte detalii. Aștept cu nerăbdare să văd cum va fi.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “HBO Max produce un serial românesc cu spioni, Ceaușescu și agenți CIA!

Spune-ți și tu părerea: