HTC VIVE disponibil oficilal pentru România

By | March 2, 2017

Iată că și băieții primesc un mărțișor la început de lună. HTC a anunțat că începând cu 1 martie HTC VIVE va fi disponibil pentru achiziționare pe nouă piețe europene adiționale, printre care și Bulgaria și România.

Comanda se poate face prin site-ul www.vive.com, iar prețul pentru sistem este de 899 €. Am încercat să fac o comandă pentru România și am văzut că transportul mai costă încă 25 de €. Asta înseamnă că pentru ~ 4.200 de lei puteți avea sistemul acasă, în fața ușii.

Pe lângă disponibilitatea sistemului de realitate virtuală, HTC VIVE își extinde ecosistemul și mai lansează pe piață un fel de căști care se atașează la sistem (Vive Deluxe Audio Strap) și Vive Tracker, un mic gadget pe care îl poți atașa la diferite obiecte pentru a le introduce în lumea VR.

Trackerul mi se pare destul de interesant, pentru că poate introduce în joc elemente noi, cum ar fi: scaune, sticle, bâte, arme, săbii sau mai știu eu ce. Are o montură care îi permite să fie înșurubat ca un cap de trepied și câțiva conectori la bază, pe care teoretic îi poți lega de dispozitivul tău. Practic, poți crea tu un controller nou cu tot cu butoane. Am văzut un demo în care era atașat la o bâtă de baseball.

Am testat de două ori până acum HTC Vive și în momentul de față mi se pare cea mai imersivă consolă. Puteți citi în cele două articole mai multe detalii. A doua experiență chiar a fost intensă:

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: