Iată cum putem afla dacă eMAG a făcut o eroare sau o campanie de marketing cu produsele resigilate

By | November 24, 2014

Se pare că pe lângă problema cu SSD-ul de 100 de lei, eMAG a mai făcut o boacănă. Şi mai mare. A vândut 730 de produse resigilate la prețuri între 1 și 8 lei. Astăzi au dat un comunicat care sună așa:

eMAG, cel mai mare retailer online din regiune, a înregistrat duminică, 23 noiembrie, în intervalul 20.30-22.59, o eroare la încărcarea prețurilor pentru anumite produse resigilate. Eroarea a determinat prețuri de vânzare cuprinse între 1 leu și 8 lei pentru o gamă largă de produse.

De exemplu, un telefon Samsung Galaxy S4 a putut fi cumpărat la prețul de 1 leu, redus de la 1.449 lei, un televizor LED Smart TV 3D Philips, 117 cm, Full HD a fost redus de la 4.246 de lei la 3 lei, Ultrabook Dell Studio XPS Duo 12 a fost redus de la 4.796 de lei la 3 lei.

„Satisfacția clientului este foarte importantă pentru noi și vom onora absolut toate comenzile, iar produsele vor fi expediate rapid”, declară Iulian Stanciu, directorul general eMAG.

Valoarea totală a reducerilor greșite este de 1.157.200 de lei. Cea mai mare reducere, de 11.190 lei, a fost aplicată unui echipament de rețea, un switch Cisco Catalyst 2960, care a putut fi cumpărat la prețul de 8 lei față de prețul de listă de 11.190 lei. În intervalul în care produsele au fost listate cu prețurile greșite, de la 20.30-22.59, au fost comandate, în total, 730 de produse.

Şi acum s-a iscat o dezbatere. Radu spune că miroase a campanie de marketing, Zoso crede povestea. Iată ce cred eu: răspunsul se află chiar în articolul despre SSD-uri. Acolo sunt convins că a fost 100% o greșeală sinceră, pentru că au încercat să negocieze, în speranța că pot evita livrarea produselor.

Dacă-i livrează lui George cele 3 SSD-uri și pierd o sumă infimă pe lângă gaura făcută de resigilate, înseamnă că putem crede în greșeli. Dacă nu vor să le livreze, tind să cred că a fost o campanie de marketing ambalată frumos. Depozitul se aglomera, resigilatele nu prea se cumpărau … și s-au gândit să facă rapid loc în depozit.

UPDATE: eMAG a explicat la Radu pe blog cum s-a întâmplat eroarea. Din punctul meu de vedere este credibil, mai rămâne să vedem ce fac cu SSD-urile.

Urmăriți celălalt articol. Sper să pot crede în continuare în minuni 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: