În curând* aflu dacă îmi cumpăr Ferrari

By | February 25, 2021

Povestea clasică. Prin 2013 voiam să văd și eu care-i faza cu crypto. Bitcoin era deja prea greu de minat, așa că mi-am instalat wallet-ul de Dogecoin și am început să minez. Nici nu mai știu exact cum se făcea minarea, dar știu că aveam acces la un PC cu două plăci video, pe care instalasem minerul. Știu doar că era un cgminer, dar nu mai țin minte cum transfera acel cgminer “dogii” către wallet-ul meu.

În fine, am minat câteva zile/săptămâni, mi-am satisfăcut curiozitatea, apoi am dezinstalat aplicația de wallet de pe PC, că durează prea mult să se sincronizeze cu rețeaua. Habar n-am câți Dogecoini aveam în wallet. Nu mi-a păsat. Am păstrat totuși wallet-ul, că cine știe …

Fast forward 8 ani mai târziu, se pare că acum Dogecoin a ajuns să aibă ceva valoare. Așa că acum două săptămâni am descărcat din nou aplicația de wallet și am pus-o să se sincronizeze cu rețeaua. Pentru asta a trebuit să proceseze toate tranzacțiile din ultimii 8 ani. Cred că în curând* termină de sincronizat.

Și apoi vine partea grea. Va trebui să înlocuiesc wallet-ul actual cu wallet-ul meu vechi, iar necunoscutele sunt următoarele:

  1. Nu știu dacă nu cumva wallet-ul nu a fost corupt între timp – l-am ținut în Dropbox și unii useri spuneau că au avut probleme după ce l-au ținut pe Gmail, că și-a adăugat Gmail nu-știu-ce biți de control nu-știu-unde și a corupt fișierul;
  2. Nu știu dacă nu cumva i-am pus wallet-ului vreo parolă amuzantă, pe care nu o mai țin minte;
  3. În final, dacă chiar voi reuși să înlocuiesc cu wallet-ul vechi, habar n-am dacă chiar aveam o cantitate considerabilă de Dogecoin în cont sau doar cât să-mi cumpăr o gumă de mestecat.

În concluzie, ce ziceți? Mâine pe vremea asta dau avansul pentru Ferrari sau mă auto-ironizez pentru că am ținut laptopul pornit 2 săptămâni degeaba? 😛

*Am pus asterisc pentru că deși acum scrie că mai durează 13 ore, în funcție de peers, poate fluctua între 3-4 ore și 2-3 săptămâni.

dogecoin

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “În curând* aflu dacă îmi cumpăr Ferrari

    1. Revo Post author

      Mai am timp să mă decid la culoare. Până acum am dat avansul de 17 dogecoin.

Spune-ți și tu părerea: