Join Revolut Bank? Da sau nu?

By | February 26, 2021

Am deschis Revolut și m-a întâmpinat un mesaj care îmi propune să “Join Revolut Bank”, pentru că “get acces to exclusive products & features“. Mă rog, la mine e în engleză, la voi poate este în română.

Ce mi s-a părut ciudat a fost că mesajul nu îmi zice mai nimic concret. Nu îmi spune ce este Revolut Bank și nici care sunt acele produse și funcții. Așa că am căutat un pic.

Se pare că Revolut face în sfârșit tranziția către acea bancă din Lituania, țara unde a obținut licență ca instituție financiară. Trecerea de la contul clasic la “Revolut Bank” este complet opțională. Un avantaj major pentru trecerea la bancă este garantarea depozitelor. Alte avantaje ar putea fi posibilitatea de a accesa credite de nevoi personale. Cel puțin așa zice Revolut aici.

Dacă se face trecerea nu se schimbă nimic la aplicație sau la interacțiunea cu ea. Practic contul tău “virtual” va merge în paralel cu un cont fizic în banca din Lituania, iar banii din acei cont sunt asigurați. Toată chestia asta va fi transparentă pentru utilizator.

Dezavantaje? Nu știu. Mă gândesc că acea garantare a depozitelor vine cu anumite costuri pentru Revolut, care probabil în timp se vor reflecta și în costuri pentru utilizatori. Că altfel Revolut s-ar fi înființat din start ca o bancă, nu?

În fine, cred că o să trec la Revolut Bank. În principiu pentru garantarea depozitului.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

11 comentarii la “Join Revolut Bank? Da sau nu?

  1. Cosmin C

    Intrebarea mea e alta…eu am intrat in comunitatra Revolut la sf de noiembrie iar contul meu deschis automat de ei, e la Libra Bank (am BAN de RO cu card metal aferent, iar daca merg la SWIFT am IBAN de Lithuania)…deci care e rostul acestei noi optiuni (care de altfel imi apare si mie in meniu)?

    Reply
  2. Ariel

    Sunt pe Revolut de muulta multa vreme; Am tranzactionat crypto, actiuni, am un buffer minor de bani acolo (cu cont freeze) am facut transferuri super simple si ieftine cater IBANuri de Austria, Germania, Polonia si am primit inapoi EUR din Austria.

    Am inceput sa parcurg “biblia” stufoasa de aici https://www.revolut.com/en-LT/legal/bank si constat ca sunt 2 concepte pe care inca nu le inteleg, dar la prima impresie suna a fi ce trebuie:
    – e-money (fondurile actuale din Revolut
    – Demand Deposit Account with Revolut Bank – fonduri garantate de Banca Revolut, 100kEUR via Lituania.

    Aproape sigur e ca vor furniza datele spre ANAF / BNR, pot pune popriri, etc. N-am ce ascunde.

    What happens if I send money or make a payment?
    Whenever you send money via the Revolut app (for example, you send it to a third party bank account), pay a fee for a Revolut service (like a monthly fee for Metal or an insurance premium) or make any type of payment using Revolut at all (like a direct debit, payment link, or anything else) you instruct us to immediately send a charge request to Revolut Bank requesting funds from your Demand Deposit Account equal to the amount of money needed to make the payment. Once the requested amount is sent from your Demand Deposit Account to your e-money account, we will immediately issue you e-money and then immediately pay it out to the recipient in accordance with the Personal Terms.

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, asta cu furnizare de date de către ANAF / BNR e sigură dacă treci la Revolut Bank, pentru că următorul pas este să te întrebe unde ai rezidența fiscală și apoi să îți ceară CNP-ul. De altfel cred că în cazul unei probleme majore, oricum ar fi furnizat datele.

  3. Florin

    CNP ul și rezident sorocul o au, ați uitat ca v au pus sa puneți poza cu buletinul?:)))

    Reply
  4. DarkManace

    Încă un Revolut marketing pitch, vopsit in blog…
    Si nu , in nici un caz daca nu esti inregistrat la ANAF nu vor fi furnizate , este ilegal.
    Dezinformare multă pe acest “blog”
    Intotdeauna informativă in mai multe locuri inainte să luați o decizie in ceea ce privește Revolut.

    Reply
    1. Revo Post author

      Awww… ce drăguţ. Ai ajuns şi tu din greşeală pe aici, ai citit un singur articol şi gata, ai tras concluzia că “dezinformare multă pe acest blog”. Sunt interese mari la mijloc!
      Pari destul de inteligent, mai ales după modul în care ai scris “informativă”. Şi după modul în care ţi-ai pus nickmanem-ul, “Dark Manace”, în loc de “Dark Menace”. Şi din faptul că tu crezi că e ilegal ca o bancă sau entitate fiscală care operează în România să furnizeze date către ANAF 😀
      Keep it going! 😀

Spune-ți și tu părerea: