Karbonn Titanium S6 – Un telefon nesimțit

By | August 25, 2015

Acest articol este din seria “am încercat eu pentru ca voi să nu fiți nevoiți să o faceți”, iar în el este vorba despre telefonul despre care spuneam aici că este nesimțit. Întâlnisem telefoane cu specificații bune, telefoane modeste ca performanțe, telefoane cu design frumos, altele mai urâțele, dar nu întâlnisem până acum un telefon de-a dreptul nesimțit.

Așadar, căutam un telefon dual sim pentru tatăl meu și am dat peste Karbonn Titanium S6, un telefon produs în India. Am analizat specificațiile, m-am uitat un pic la aspect și l-am cumpărat. În privința design-ului stătea chiar bine, atât de bine încât să vreau să-i fac niște poze când l-am scos din cutie. Cu excepția camerei ieșite în afară, mi se pare că aduce un pic a Galaxy S3:

Prima problemă pe care am observat-o eu în timp ce-l configuram a fost că partea dreaptă a display-ului parcă nu avea aceeași sensibilitate la apăsare ca partea stângă. Am zis că poate sunt eu de vină și văzând că altcineva nu s-a plâns de chestia asta am lăsat-o baltă.

A doua problemă, indicatorul de baterie era doar orientativ. Îmi povestea tatăl meu că la un moment dat, în a doua zi de utilizare, bateria indica 60%. A părăsit un pic orașul fără să mai ia și încărcătorul. A ajuns la destinație, a dat un telefon și apoi a rămas fără baterie. Am pus asta pe seama faptului că bateria era nouă, crezând că urma să se calibreze ulterior, deși știam că nu mai sunt acumulatoarele de pe vremuri. Evident, nu s-a întâmplat.

A treia problemă și cea care i-a pus capac a fost prezența reclamelor pe homescreen. Dap, exact. Karbonn crede că tu ai cumpărat telefonul lor ca să vezi reclame cu Apus Launcer . Am crezut că este de la vreo aplicație de înfloritură de-a lor, dar nu era, era de la telefon. Am închis toate aplicațiile din task manager și tot apărea reclama uneori.

În apărarea lui, față de celelalte, măcar avea o antenă destul de ok încât să nu apară distorsiuni în timpul apelului. Cred că l-am fi păstrat chiar și cu acea mică scăpare a display-ului, chiar și cu problema bateriei, dar peste reclame n-am putut să trec.

Nu credeam că o să spun asta, dar există telefoane și mai proaste decât cele produse de chinezi. Îmi pare rău Karbonn, stai jos, ai 4.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Karbonn Titanium S6 – Un telefon nesimțit

 1. C

  Vezi ca sunt si ceasuri indiene daca te intereseaza 🙂 Rikon si parca si Galaxy (de asta nu stiu sigur).

  Reply
  1. Revo Post author

   Posibil să fi văzut un Rikon la un moment dat prin casă. Quartz-uri simple, nu știu dacă ar reuși să facă ceva cu complicații. Şi nici nu cred că vor asta 🙂

 2. Coco Moll

  Exact la fel am pătit si eu cu o tableta de la Eboda. Avea doua aplicatii, MonkeyTest si TimeService, instalate din fabrica. Care ma umpleau de reclame. Nu am reusit sa le sterg nicicum. Trimis in Service si dupa doua saptamani a ajuns cum trebuie. Cred, pt ca e a tatălui meu si nu s-a plâns pana in prezent.

  Reply
  1. Revo Post author

   Îmi pare rău să aud că și “ai noștri” fac d-astea. Nu înțeleg ce speră că vor scoate din asta, nu fac altceva decât să-și fure singuri pălăria.

 3. Tiberiu Matei

  caut un telefon decent şi ca preţ. mi s-a oferit, cu multă căldură ( magazin tel s.h.) un karbonn. nu am mai auzit de marca asta. pretul de chilipir, garantie 6 luni. ia-l, moşule. nu l-am luat, oferindu-mi un răgaz de o zi. am vrut să mă documentez.
  mulţam fain de ajutor !

  Reply

Spune-ți și tu părerea: