M-am plimbat cu un Mini închiriat prin GetPony

By | June 11, 2018

Să mergi pe stradă, să te oprești lângă o mașină, să o deblochezi cu ajutorul telefonului, să te sui în ea și să pleci. Mi se pare una dintre cele mai mișto experiențe pe care le facilitează tehnologia în ziua de azi.

Mașina era un Mini One al celor de la GetPony, primul serviciu de “car sharing” din România. Adică închiriere de mașini prin intermediul smartphone-ului, fără contract sau garanții.

Înainte să pot închiria mașina a trebuit să-mi fac cont în aplicație, să-mi scanez buletinul, permisul de conducere, să-mi fac un selfie și să introduc detaliile cardului. Documentele le-a validat pe loc, prin facial recognition, comparându-le cu selfie-ul. Activarea contului a venit un pic mai târziu, undeva până în 24 de ore.

Când vrei să te plimbi cu GetPony trebuie mai întâi să găsești o mașină pe hartă. Sunt 83 de mașini răspândite prin București: Smart fortwo, Smart forfour, Mini ONE și BMW i3. În zona mea sunt destul de multe de unde să pot alege. Tarifele variază între 1.2 lei/minut pentru Smart fortwo/forfour și 2 lei pe minut pentru BMW i3 (deh, e benzina mai scumpă la i3 :P). Dar cel mai bine verificați secțiunea de tarife pe site, pentru că sunt multe variabile aici, care pot chiar să scadă prețul cursei.

Dacă mașina este mai departe de tine, o poți rezerva pentru 30 de minute. Odată ajuns lângă ea, apeși pe “Start Ride”, iar telefonul deblochează mașina prin intermediul Bluetooth-ului. Mai departe, poți să te plimbi cu ea cât vrei.

Eu am nimerit un Mini One, cu cutie automată, al cărui preț a fost 1.5 lei pe minut. Mașina era foarte curată și la exterior și la interior. Ba chiar mi-am schimbat părerea despre interioarele de Mini, care înainte mi se păreau la fel de urâte ca botul de Fiat Multipla. Ca feedback pentru toată experiența, eu aș echipa toate mașinile cu un suport pentru smartphone. I-am dus lipsa, pentru că am condus cu Waze până unde trebuie să ajung.

După ce am ajuns la destinație, am parcat-o regulamentar, am ieșit din mașină și am apăsat pe “End ride”. Aplicația îmi spunea să o las cu cheia în contact, însă am lăsat-o în torpedou, având în vedere că mașina era cu keyless go, și nu avea un loc special pentru cheie.

După ce am încheiat cursa am primit și mail-ul cu detaliile plății: am plătit 23 de lei pentru o călătorie de 22 de minute. Ar fi trebuit să fie 33 de lei, însă aplicația mi-a scăzut 9.8 lei, pentru minutele în care viteza a scăzut sub 15 km/h.

În concluzie, prima experiență cu GetPony a fost foarte mișto. Mi-am schimbat părerea despre Mini, și o să mai folosesc și aplicația.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “M-am plimbat cu un Mini închiriat prin GetPony

  1. Bogdan

    Banuiesc ca preturile sunt pe minut, nu pe ora. Altfel ar fi mult prea ieftin.

    Reply
  2. Dan

    Mă fac taximetrist, fac rost de o chestie de aia cu taxi de plastic, și trasform mașinuța în taxi personal: ce ziceți, ar merge?

    Reply
  3. florian

    As duce o masina de asta prin ferentari pe str. Vâltoarei. Experiență unica . Nu cred ca o mai găsești.

    Reply
  4. Marius

    Salut! Interesant, ca de obicei! Schimba si aici, in lei/min “Eu am nimerit un Mini One, cu cutie automată, al cărui preț a fost 1.5 lei pe oră”.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: