Deci d-asta am primit mail de la Ambasada SUA pentru reînnoirea vizei…

By | May 20, 2024

Nimeni: nimic.

Ambasada SUA: “Stimată doamnă/Stimate domn,

Vă contactăm pentru a vă informa că cetățenii români sunt eligibili pentru programul de reînnoire a vizelor fără interviu, ca parte a planului nostru de îmbunătățire și simplificare a serviciilor de viză. Aceasta înseamnă că ați putea fi eligibil(ă) să vă reînnoiți viza fără să trebuiască să vă programați un interviu la Ambasada SUA de la București.

Mailul a venit în aprilie. M-am uitat de vreo trei ori nedumerit la el.

Sigur e pentru mine?! Da… pare adresa mea de mail acolo.

Sigur este de la Ambasada SUA sau este vreun scam? Dap, e venit de pe adresa BucharestVisaRenew@state.gov

Oh sh…. oare îmi expiră viza în curând?!

Dau repede fuga la pașaport și caut cu sufletul la gură viza. Expiră în 2028.

Wtf? A apăsat cineva de la Ambasada SUA din greșeală pe butonul de “Send All” sau ce s-a întâmplat?!

În fine, am lăsat mailul să treacă și am uitat de el.

Aseară am găsit și explicația pentru mail în acest articol de pe Hotnews. Dacă înțeleg bine, teoretic, dacă toți ne-am duce să ne reînnoim vizele anul acesta, sunt șanse mari ca la anul să nu mai fie nevoie de vize pentru SUA. Practic în acest interviu doamna ambasadoare ne învață cum să fentăm un pic regulile. Sau altfel spus, un american ne învață cum să facem o românească 🙂

În concluzie, aceasta este explicația acelui mail în caz că l-ați primit și voi. Dacă vă pasă atât de mult despre acest aspect, puteți să vă reînnoiți vizele de SUA. Sau dacă nu aveți pentru toți membrii familiei, puteți să aplicați și pentru ei. Probail că noi s să așteptăm să-i expire pașaportul celui mic și o să-i facem și lui viză.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Deci d-asta am primit mail de la Ambasada SUA pentru reînnoirea vizei…

  1. Alin

    Multi oameni au impresia ca daca intram in visa waiver o sa te poti urca in avion si sa pleci in America, dar nu e asa. Doar ca e mai ieftin si mai simplu. Aplici online pentru viza, platesti o taxa de 20 dolari(parca) si ei iti aproba sau resping cererea.

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, pentru noi cei care am luat deja viza în definitiv nu contează dacă intrăm în Visa Waiver sau nu, că odată luată, noi nu vom avea altceva de făcut decât s-o reînnoim periodic.
      Parcă însă pentru palmares și pentru binele conaționalilor mi-ar plăcea să nu mai fim printre ultimii din UE care trebuie să se chinuie cu procesul acesta mai stufos.

Spune-ți și tu părerea: