Eu simt că sunt mai multe locuri de parcare. Voi?

By | May 16, 2024

Erau locuri din București în care înainte nici nu îndrăzneam să merg cu mașina vreodată pentru că știam că sunt șanse mai mari să se descopere apă pe Marte decât să găsesc eu loc de parcare acolo. În ultimii trei-patru ani însă parcă acest stres nu mai este așa de apăsător. De când cu locurile de parcare albastre aș spune că sunt mai degrabă șanse să găsesc locuri de parcare decât să nu găsesc.

Unul dintre exemple este strada Puțul lui Zamfir, pe unde parchez când mă duc la muncă. Era imposibil de găsit acolo un loc de parcare dacă era trecut de ora 10. Pur și simplu n-avea rost să încerci. De anul acesta au făcut însă locuri albastre și îl văd zilnic pe băiatul de la “Parking București” cum trece și lasă bilețele de dragoste în parbrize.

Rezultatul? Acum este aproape imposibil să nu găsești loc de parcare pe stradă.

Sigur, am observat de multe ori placa de genul: “Nicușor se bate cu cărămida în piept că a făcut locuri de parcare, dar de fapt doar le-a marcat pe cele deja existente!!! Huo!!!”.

Ok, și? Nu este normal așa?

Eu simt că găsesc mult mai des loc de parcare. Și chiar dacă nu-i unul disponibil fix în momentul în care caut, există șanse să se elibereze unul dacă mai dau o tură prin zonă. Cei 5 lei motivează enorm șoferii să-și miște mașina mai repede.

Prefer oricând să îndur drama de a plăti 5 lei pe parcare și să știu că găsesc loc decât varianta de dinainte.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “Eu simt că sunt mai multe locuri de parcare. Voi?

  1. Andrei I

    Doar o ora muncesti? 😀
    Eu credeam ca vor transforma locurile de parcare in locuri cu plata doar pe bulevarde, nu si pe stradutele laterale.

    Reply
    1. Revo Post author

      Uneori chiar și două!!!
      Cred că depinde de străduțele laterale. Pe cele din cartierele de la periferie nu cred că le vor face vreodată. Pe cele din centru probabil că le vor face pe toate.

  2. vlad

    Da sunt de acord, chiar sa fie si mai agresivi. Sunt prea multe masini in bucuresti, trebuie descurajat mersul cu masina personala permanent. Daca chiar vrei, platesti, si din banii aceia sa imbunatateasca transportul in comun.

    Reply
  3. Betze

    Pe Grigore Alexandrescu, relativ aproape de Puțul lui Zamfir, nu e niciodata loc liber. Desi sunt locuri marcate cu albastru si panouri, de la spital si pana la ambasada Turciei e jale. La fel pe Caderea Bastiliei si toate stradutele adiacente (unele dintre ele cred ca nu au locuri marcate ceea ce e ciudat). Impresia mea e ca cel putin pe Grigore Alexandrescu nu trece niciodata politia locala sau masinuta care verifica cine a platit parcarea. Eu merg in zona zilnic, cu transportul in comun, si observ foarte multe masini nemiscate cu zilele. In alte zone da, am gasit locuri libere in ultimii ani cam la orice ora si am fost foarte incantat ca pot plati pt ceva de care ma pot folosi.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: