Masca obligatorie pe stradă? Ok, care-i următorul pas?

By | October 20, 2020

S-a impus purtarea măștii în interior. Nu prea s-a respectat. S-a impus închiderea restaurantelor. S-au găsit soluții și pentru asta. Au fost restaurante care au deschis geamurile și au pretins că sunt terase. S-au interzis evenimentele private cu mai mult de 20 de oameni. S-au organizat în continuare nunți și cumetrii. Acum se impune purtarea măștii în toate spațiile publice închise sau deschise din București. Ce credeți, se va respecta această măsură? De fapt adevărata întrebare este: ce se va întâmpla după ce nici această măsură nu va fi respectată? Care-i următorul pas?

Pentru că până în momentul de față atitudinea guvernului mi se pare ceva de genul “noi v-am zis să nu faceți așa, dar voi n-ați vrut”. Și atât. Nu cred că am auzit de vreo sancțiune răsunătoare pentru o entitate care sfidează legea. Nu mă înțelegeți greșit, nu vreau să blamez guvernul pentru creșterea accelerată a cazurilor. Nu cred că un alt guvern s-ar fi descurcat mai bine.

Singurul lucru pe care îl reproșez este lipsa de sancțiuni. Părerea mea este că trebuie luate câteva cazuri revoltătoare (cum a fost Funkylounge sau nunta cu 350 de persoane), sancționate usturător și făcute exemple din ele. D-abia atunci cred că se vor mai potoli dacii liberi și conspiraționiștii.

Altfel, voi cum o mai duceți? Sunteți ok? Mai spălați produsele după ce le cumpărați din supermarket? Mai dezinfectați telefonul după ce reveniți acasă de la cumpărături? Mai lăsați coletele primite prin curier la decontaminare?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Masca obligatorie pe stradă? Ok, care-i următorul pas?

  1. Adrian

    Sunt total de acord cu tine, le zici atat de bine!…
    Si da, dezinfectarea si decontaminarea a devenit rutina, e si normal dupa mai mult de jumatate de an de practica.
    A devenit obisnuinta, asa cum va deveni si purtarea mastii. Chiar si pentru dacii liberi. Vor schimba tabara, cu siguranta, dupa ce harta judetelor se va inrosi.

    Reply
    1. Ciprian

      Situatia in Olanda (o tara de 5 ori mai mica ca suprafata, cu o populatie de 17 milioan de locuitori, dar cu nici un oras peste 1 milion de locuitori)
      – astazi s-au raportat 8000+ de cazuri
      – totul a fost pe recomandare de la inceput (mai-iunie a fost o perioada de 1 luna cand au fost inchise scoli, gradinite etc…)
      – mastile abia le-au impus acum 2 saptamani peste tot ( au inceput prin august cu locurile aglomerate, apoi au retras…). Au mai fost restrictii de adunari, acasa, in masina. Au redeschis in August terasele, saptamana trecuta le-au inchis.

      Contrar asteptarilor vedeti peste tot ca nimeni nu se descurca cu pandemia extraordinar.

      Noi lucram de acasa din Martie. Cea mica a mers la scoala/after school cat timp au fost deschise si merge in continuare. In ultima luna 2 din cele 3 profesoare de la clasa au avut Covid (am fost informati sa supravegheam copii, dar nu s-a inchis scoala).

      Evitam orice iesire, am mers la magazin cu masca de prin Septembrie, pana atunci mergeam seara cand nu era nimeni (aici probabil am actionat gresit). Am avut niste situatii ciudate, cand am mers la un control la doctor, eu aeveam masca, in rest nimeni din spital nu avea si credeau ca am Covid.
      Mi-am dezinfectat mai des telefonul si cam atat. Singura observatie este ca interactionez doar cu sotia si copilul. Am mai avut vizite cu prieteni apropiati care lucreaza si ei de acasa si au avut acelasi comportament. Cand au fost perioada de concedii ne-am revazut dupa 2 saptamani de carantina pentru fiecare.

      Din propria experienta as zice ca evitarea aglomeratiei, spalatul pe maini si masca sunt de ajuns, daca toti le-am practica. Nu am dezinfectat nici un produs, nici un colet. Am comandat acasa de toate. Nu stiu daca a fost noroc sau nu…

      Nu va mai obositi cu cei care se impotrivesc pentru ca este o situatie care o sa dureze. Feriti-va cat mai mult voi.

Spune-ți și tu părerea: