Merită să cumpăr un iPhone 12 Pro Max în loc de un Pro normal?

By | December 22, 2020

Deocamdată Apple nu stă prea bine cu stocurile de iPhone pentru România, deci discuția este ipotetică, pentru când vor reveni pe stoc.

În principiu noi am pornit pe ideea de iPhone 12 Pro, pentru că are aceeași dimensiune ca iPhone 12 simplu și pentru că ne place să facem fotografii. Principalele avantaje sunt camera ultrawide și posibilitatea de a face fotografii în format RAW. Ar mai fi și acel sistem LIDAR a cărui contribuție la fotografia finală este discutabilă. Am testat deja un iPhone 12 Pro (vine un articol în curând). Are margini tăioase și glossy pe care se pun amprente, în rest face bine tot ce trebuie. Te încântă. Fotografiile ies foarte bine, inclusiv cele cu camera ultrawide pe timp de noapte. N-am simțit nimic special făcut de LIDAR, dar îmi place totuși să sper că beneficiile lui depășesc costul în plus pe care îl adaugă telefonului 🙂

Și apoi mă gândeam și la iPhone 12 Pro Max. Singurele dezavantaje pentru noi sunt dimensiunile mai mari (display de 6.7″ în loc de 6.1″) și greutatea. Cele 230 de grame ar trebui să se simtă altfel față de 190 ale lui 12 Pro. Dar această creștere în mărime vine și cu avantaje. În primul rând la autonomie. Se pare că 12 Pro are cel mai mic screen time din gamă (vreo 3 ore), în timp ce iPhone 12 Pro Max este capabil să țină display-ul pornit în jur de 5 ore. Diferența este considerabilă deci.

Apoi, iPhone 12 Pro Max vine cu mai multe îmbunătățiri pe partea de fotografie. La camera principală (wide) este cel mai interesant. Față de 12 Pro, varianta Max are un senzor mai mare (1.7 µm față de 1.4 µm) și folosește un tip de stabilizare pe senzor, nu pe lentilă. Această tehnologie era folosită în mod tradițional pe DSLR-uri, unde era mai avantajos să pui stabilizarea pe body, nu pe lentilă. Pe iPhone 12 Pro Max, senzorul poate face până la 5000 de micro ajustări pe secundă, iar cu ajutorul acestei stabilizări ar trebui să iasă super clare până și pozele expuse timp de două secunde în lumină slabă.

iphone 12 pro max camerăȘi camera tele este un pic mai potentă la 12 Pro Max. Se duce până la 65 de mm fața de 52 la Pro-ul normal. Nu-i un mare selling point, dar mergem pe principiul “closer is better” 🙂

cameră zoom iphone 12 pro maxDin punct de vedere al prețului diferența parcă n-ar fi așa mare. Adică iPhone 12 Pro este foarte scump, iar iPhone 12 Pro Max este cel mai scump. Primul pornește de la 5.800 lei, iar cel de-al doilea de pe la 6.300 lei. Dacă ar fi după mine, aș alege Pro Max. Dacă ar fi după cea care-l va folosi, stă pe gânduri din cauza dimensiunii.

Să vedem care apare primul în stoc 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

8 comentarii la “Merită să cumpăr un iPhone 12 Pro Max în loc de un Pro normal?

  1. Silviu

    Eu am trecut de la 11 Pro Max la 12 Pro Max si iti pot spune ca diferentele sunt totusi minore in uzul de zi cu zi. Eu am ales versiunea Pro Max pentru ca ma uit mai des pe telefon la filme/seriale decat la TV. Bateria tine 1 zi jumatate, chiar 2. Camera face poze mai rapid pe timp de noapte, dar nu neaparat mereu mai bune.
    Daca te intereseaza am 11 Pro Max-ul de vanzare. Il dau si cu incarcator 🙂

    Reply
    1. Revo Post author

      Avem și noi deja un iPhone 8 de vânzare și un iPhone X de vânzare în curând 😛

  2. Silviu

    Din punctul meu de vedere e ca ori iei 12 Pro Max, ori 12-le normal sau chiar mini. Ce are in plus 12 Pro fata de 12 sunt urmatoarele
    – 2x optical zoom
    – carcasa stainless steel
    – alte culori
    – LiDAR – ajuta la focus dar nu e un must.
    – Dolby Vision
    – Apple Pro Raw – inca n-am testat
    – night mode portraits

    Reply
  3. Adi

    6300 de lei pe un telefon??? Pare inimaginabil. Doar dacă socotești o rata de 200/luna timp de 3 ani + abonament și vezi ce preț de ravanzare are peste 3 ani. Sau cat pierzi în 3 ani. Sau cat te costa sa folosești acest telefon timp de 3 ani.

    Reply
  4. Alecs

    Salut,

    Se pare ca nici pana azi nu s-a imbunatatit situatia stocurilor. Am dat o precomanda pe 2 telefoane Iphone 12 pro max din 23 Noiembrie si inca nimic. E destul de aiurea, data de livrare estimata initial era 5 Decembrie.

    Ai vreo informatie, pe cand ar ajuge si pe la noi? 🙂

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu cred că știu nici ei. Probabil că și furnizorul le-a dat lor un termen pe care l-a depășit și ei acum cred că sunt prinși între ciocan și nicovală.

  5. Revo Post author

    Da, în afară de faptul că Apple are probleme cu stocurile la nivel global, nu am nici eu alte informații. Unde ai făcut precomenzile?

    Reply
    1. Alecs

      La Flanco. Nu ar fi atat de deranjant, daca ar comunica concret o data de la care le vor aduce. Din Decembrie si pana acum mi-au oferit 4 date de livrare dar probabil au facut-o doar ca sa imi mai inchida gura o perioada. Azi am facut o noua sesizare la ei, fiind atins ultimul termen transmis la sfarsit de Decembrie. Sunt curios ce vor zice de data asta.

Spune-ți și tu părerea: